Köpeğinizi dolaşmaya çıkardığınızda ilk önce kendinizle ilgilenmeniz gerekiyor. Yani üzerinizde doğru ayakkabılar ve kıyafetler olmalı... Terlik yerine daha az kayacağınız ayakkabılar kullanın. Ayrıca tişörtün üzerine mutlaka bir şeyler giyin. Böylece düştüğünüzde açık yara alma ihtimaliniz azalır.

UZAYAN TASMALAR SIKINTI

Uzmanlar, 1.8 ila 2.4 metre arasındaki tasmaları öneriyor. Uzama özelliğine sahip modeller sıkıntı çıkarabiliyor. Çünkü tasma ne kadar uzun olursa, bunların bacaklarınıza dolanma ihtimali de o kadar artıyor.

AŞAĞIDAN TUTUN

Aynı zamanda bu modellerde köpeğin kontrolü de zorlaşıyor. Köpeğin gövdesine değil, boynuna tutturulan tasmalar daha iyi bir kontrol sağlıyor. Tasmayı ağırlık merkezinizde, gövdenizin, kalçanızın veya uyluğunuzun yakınında tutmanız öneriliyor. Elinizi tasmanın halkasından geçirin ve biraz daha aşağıdan tutun.

YARDIM İSTEYİN

Hareket kabiliyeti veya denge sorunları olan kişiler için uzmanlar, özellikle kötü hava koşullarında köpek gezdirme konusunda yardım almayı öneriyor. Örneğin bir komşu ve gençten yardım isteyin.

BUNLAR TEDBİRLER

Yine de genç, sağlıklı ve güçlü insanlar bile tasmayla yürümeye alışkın olmayan büyük ırkları kontrol etmekte zorluk çekebilir. Güç ve denge kazandıracak her türlü egzersiz yardımcı olacaktır. Ama kazalara karşı yine de %100 koruma altında olmazsınız. Bunlar sadece bazı tedbir yolları...

Kaynak: HABER MERKEZİ