Kenya'nın yeni Maliye Bakanı, ölümcül protesto gösterilerine yol açan vergilerden bazılarının, borçlar sebebiyle yeniden gündeme getirilebileceğini söyledi. Üzerlerinde oynamalar yapılması da bekleniyor.

GERİ ÇEKİLMİŞTİ

John Mbadi'nin, yerel bir televizyon röportajında ​​yaptığı duyuru, artan yaşam maliyetine öfkelenen bazı Kenyalılar tarafından eleştirildi. Vergilerle ilgili büyük protestolar yaşanmıştı. Göstericiler Parlamento'yu bastı. Cumhurbaşkanı William Ruto, tartışmalı bir mali yasa tasarısını geri çekmişti. Kabine üyelerinin çoğunu da görevden almıştı.

BURASI ÇÖPLÜK DEĞİL!

Ancak şimdi o tasarıdaki bazı öneriler geri döndü. Mbadi; vergi değişikliği tasarısının, "çevre dostu olmadığı düşünülen" mallara vergi de dahil olmak üzere düzinelerce önlemi içereceğini söyledi. Ayrıca "Bu ülke çöplük yeri değil" dedi.

GÖSTERİLER SÜRECEK

Eleştirmenler, verginin hijyenik ped ve çocuk bezi gibi ürünlerin maliyetini artıracağını söylüyor. Bakan'ın açıklamalarından sonra protestocular, ülke genelindeki gösterilerin devam edeceğini söyledi. Kenya Ulusal İnsan Hakları Komisyonu'na göre; protestolar başladığından beri 50'den fazla kişi öldü.

Kaynak: HABER MERKEZİ