İsmail Arı'nın 'Tarikat, siyaset ve ticaret... Fetullahçıların izinden gidip ülkenin en büyük cemaati haline geldiler. Tövbe seansları, lüks araç konvoyları ile gündemden düşmüyorlar. Dokunanın yandığı, karanlığın başlangıcı Menzil'den bahsediyorum...' sözleriyle tanıttığı "Menzil'in Kasası" kitabı nedeniyle gazeteciye Haziran ayında soruşturma çılmıştı.

Menzil’in Kasası kitabında adı geçen Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (TÜMSİAD) üyesi olan Kamil İnce’nin şikayeti üzerine açılan soruşturmada, Menzil’in Kasası kitabının imha edilmesi de talep edilmiş, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı ise şikayetin ardından soruşturma açmıştı.  

SUÇ DUYURUSU

Menzil Cemaati’nin ticari ilişkileri ile kamudaki örgütlenmesinin anlatıldığı “Menzil’in Kasası” kitabı için bir soruşturma daha başlatıldı. Kitabın bir bölümünde yer alan, Menzil Cemaati’nin iş insanları derneği olan Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (TÜMSİAD) üyesi Eyüp Topal ile Kemal Tığlı, kitabın yazarı İsmail Arı, Tekin Yayınevi'nin Genel Yayın Yönetmeni Elif Akkaya ile kitabın editörü Ayşegül Çakan hakkında suç duyurusunda bulundu.

427130

POLİS MERKEZİNE ÇAĞIRILDILAR

Birgün'ün aktardığına göre Üsküdar Asayiş Büro ekipleri, Tekin Yayınevi'nin ofisine giderek yayınevinin Genel Yayın Yönetmeni Elif Akkaya'nın bilgisine başvurulacağını söyledi. Polis merkezine çağırılan Akkaya'ya kitap hakkında soruşturma yürütüldüğü, kitabın editörü ile yazarının da soruşturmada yer aldığı bildirildi. Akkaya'ya kitabın basımı ve İsmail Arı'nın kimlik bilgileri hakkında sorular yönetildi. 

Kaynak: HABER MERKEZİ