Tartışmaların gölgesinde Güney Afrika Güzeli seçildi. Mia le Roux, yeni kraliçe oldu. Sağır olan genç kadın; zaferinin tıpkı onun gibi, toplumdan dışlanmış hissedenlerin en çılgın hayallerini gerçekleştirmesine yardımcı olmasını umduğunu söyledi.

GÜZELLİK YARIŞMASINDAN ÇEKİLDİ

le Roux, toplumdan dışlanmış ve engelli kişilere yardım etmek istediğini söyledi. Geçtiğimiz hafta 23 yaşındaki hukuk öğrencisi Chidimma Adetshina, annesinin Güney Afrikalı bir kadının kimliğini çalmış olabileceği iddiaları üzerine yarışmadan çekilmişti. Adetshina, Nijeryalı bir babanın ve Mozambik kökenli bir annenin çocuğu olarak Güney Afrika'da doğmuştu.

İKİ YIL TERAPİ ALDI

28 yaşındaki "sağır" kraliçe Le Roux, bir yaşındayken ileri derecede işitme kaybı teşhisi aldı ve sesleri algılayabilmesi için implant taktırdı. İlk kelimelerini söyleyebilmesi için iki yıl konuşma terapisi gördüğünü söyledi.

BEN DE DIŞLANDIM

Modellik ve pazarlama müdürlüğü yapan kraliçe, "Ben gururlu bir Güney Afrikalı sağır kadınım. Dışlanmanın nasıl bir şey olduğunu biliyorum. Artık bu gezegene sınırları aşmak için gönderildiğimi biliyorum ve bunu bu gece yaptım" dedi.

Kaynak: HABER MERKEZİ