1915 Çanakkale Muharebeleri Sıhhiye Müzesi ve Alçıtepe Hilal-i Ahmer Hastanesi Açık Hava Sergisi, tarih ve savaşın izlerini sadece gözler önüne sermekle kalmıyor, aynı zamanda ruhunuzda da derin izler bırakıyor… 
Çanakkale Savaşları'nda cephe gerisinde verilen sağlık hizmetlerinin detaylı bir şekilde canlandırıldığı 1915 Çanakkale Muharebeleri Sıhhiye Müzesi ve Alçıtepe Hilal-i Ahmer Hastanesi Açık Hava Sergisi tarihin izlerini yüreklerde hissettiriyor.

Çanakkale Savaşları'nın kalbinin attığı Gelibolu Yarımadası, sadece muharebelerin değil, aynı zamanda savaşın ardındaki insan hikâyelerinin de yaşandığı bir bölge. Bu insan hikâyelerini en derin şekilde hissettiren yerlerden biri de 1915 Çanakkale Muharebeleri Sıhhiye Müzesi ve bahçesindeki Alçıtepe Hilal-i Ahmer Hastanesi Açık Hava Sergisi. 

ZOR GÜNLERE IŞIK TUTUYOR

Bu özel müze, cephe gerisinde yürütülen sağlık hizmetlerini ve o dönemdeki fedakârlıkları canlı bir şekilde ziyaretçilerine sunarak, tarihin o zor günlerine ışık tutuyor. Gelibolu Yarımadası'ndaki müze ve sergi alanı, savaşın acılarını ve kahramanlıklarını anlamak isteyenler için önemli bir durak. Sergide, balmumu heykellerle yaralı askerlere yapılan tedaviler, hastane çadırları ve kullanılan tıbbi malzemeler detaylı bir şekilde canlandırılıyor.

GÖRDÜKLERİMİZ BİZİ DERİNDEN ETKİLEDİ

Sergiyi gezenler "Burada gördüklerimiz bizi derinden etkiledi. Atalarımızın ne zor şartlar altında savaştığını ve yaralıların tedavi edildiğini görmek, bu vatanın ne kadar değerli olduğunu bir kez daha anlamamızı sağladı" şeklinde duygularını dile getirdiler.

Z kuşağının kimlik arayışı bağımlılığa yatkınlığı etkiliyor Z kuşağının kimlik arayışı bağımlılığa yatkınlığı etkiliyor

Kaynak: YASEMİN COŞKUNÖZ