DEV EKRANLAR KURULDU

Türkiye genelinde milyonlarca kişi, Türkiye ile Sırbistan arasında oynanan 2023 CEV Kadınlar Avrupa Voleybol Şampiyonası final maçını meydana kurulan ekranlarda izledi. Gelen şampiyonluk sonrası meydanlarda kutlama yapıldı.  Elverişli hava koşullarını değerlendiren yerel yönetimlerin meydanlara ve parklara kurdukları dev ekranlar sayesinde Milli Takım sevgisi tüm Türkiye’yi sardı.

GEÇ SAATLERE KADAR KUTLAMA

İstanbul’un birçok farklı noktasında kurulan dev ekranlarla vatandaşlar Filenin Sultanları’nın maçını takip etti. Milli takımın mücadelesini büyük bir coşku ve heyecanla izleyenler her gelen sayıda havalar zıpladı. Meydanlar ve parklar maç sonu sevgi gösterilerine sahne oldu. Coşkulu kalabalıklar zafer nidalarıyla geç saatlere kadar Sultanlar’ın eşsiz zaferini kutladı.

İMAMOĞLU HAVALARA ZIPLADI!

İstanbul Valisi Davut Gül ve ailesi, Beyoğlu Belediye Başkanı Ali Haydar Yıldız ile Kasımpaşa Meydanı'nda kurulan  dev ekrandan maçı izlerken, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Feshane'de, Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin ise Maçka Parkı'nda bu heyecana ortak oldu. 

KALAMIŞ DOLDU TAŞTI

Yaklaşık 20 bin voleybolseverin ilgiyle ve coşkuyla takip ettiği final maçı için Kalamış Atatürk Parkı’nda bulunan amfi tiyatro, tenis kortları ve voleybol sahasını sporseverlerin hizmetine açan Kadıköy Belediyesi, final maçı için de kurulan 3 alanın yanı sıra oluşan kalabalık nedeniyle Kalamış Yaz Festivali kapsamında gösterimi yapılacak sinema filmini ileri bir tarihe erteleyerek bu ekranı da voleybolseverlerin kullanımına açtı. Böylece bu tarihi akşamda takımlarına destek vermeye gelen on binler, 4 farklı ekranda final maçını canlı yayından izleme imkanı buldu. 

Tabela Meydan’da ‘Şampiyon’ sesleri

Esenyurt Belediyesi, final karşılaşmasını açık havada izlemek isteyenler için Tabela Meydan’a dev ekran kurdu. Türkiye ile Sırbistan arasında oynanan şampiyonluk maçını dev ekrandan izleyen vatandaşlar, milli takım için tek yürek oldu. Türkiye forması giyerek alanda toplananlar, her sayıda alkış ve tezahüratlarla Filenin Sultanları’na destekte bulundu. Esenyurtlular, heyecanın dorukta olduğu alanda, Sırbistan’ı 3-2 yenerek tarihinde ilk kez Avrupa şampiyonu olan Filenin Sultanları’nın şampiyonluk coşkusuna ortak oldu. 

Etiler'de büyük coşku

Etiler Sanatçılar Parkı’nda kurulan dev ekranda takip eden sporseverler, mücadelenin bitmesiyle büyük sevinç yaşadı.. Mücadelenin dev ekranda takip edildiği Etiler Sanatçılar Parkı’nda spor severler şampiyonluğu getiren sayının ardından büyük sevinç yaşadı. Tezahüratlar yapan sporseverler, marşlar eşliğinde şampiyonluk coşkusunu doyasıya yaşadı. Şampiyonluğu getiren sayının ardından tezahüratlar yapan sporseverler, marşlar eşliğinde şampiyonluk coşkusunu doyasıya yaşadı. 

AA-İHA-HABER MERKEZİ

Editör: Hande Durmaz