Yöresel menüde Mardin çoban salatası, acılı çiğ köftesi, kaşık salatası ve mehir çorbası gibi eşsiz lezzetler yer alıyor. Bu zengin mutfak, sadece Mardin’in yöresel yemeğini değil, aynı zamanda tarihî ve kültürel zenginliğini de tabaklara yansıtıyor.

YAPRAK KEBABININ ÖZELLİĞİ

İşletme sahibi Hasan Altun, yaprak kebabının özelliğini şu şekilde anlatıyor: "Mardin mutfağımızın eşsiz tatlarından biri olan yaprak kebabı, hem pişirme yöntemi hem de kullanılan malzemeleriyle diğer kebaplardan farklılaşıyor. 230 gramlık bu özel kebap, günlük kullanılan tuz ve baharatlar yerine sadece kaya tuzu ile hazırlanıyor. Bu sayede etin doğal lezzeti öne çıkıyor ve sade ama yoğun bir tat elde ediliyor. Etin kalitesi ve pişirme süresi de bu kebabın lezzet sırrının bir parçası olarak yer alıyor."

DİĞER LEZZETLER

Yöresel tatların öne çıktığı menüde, tüm kebap çeşitleri ile birlikte Tarih-i Mardin çoban salata, Tarih-i Mardin acılı çiğ köfte, Tarih-i Mardin kaşık salatası ve Tarih-i Mardin mehir çorbası, ciğeri, yayık ayranı, içli köftesi, künefesi, sütlacı gibi lezzetler de misafirlerle buluşuyor. Her biri, Mardin mutfağının kadim tatlarını bugüne taşırken, misafirlere unutulmaz bir gastronomik deneyim sunuyor.

Kaynak: HİLAL SİNA DENİZ