Yetkililer; 5 Hintli askerin Çin sınırındaki uzak Ladakh bölgesinde nehri geçerken tankın batması sonucu öldüğünü söyledi. Hindistan Ordusu Komuta Merkezi'nin açıklamasına göre; tank Shyok Nehri'nin su seviyesindeki ani artış nedeniyle battı.

Açıklamada, kazanın Ladakh bölgesinde Hindistan ve Çin'i ayıran Gerçek Kontrol Hattı yakınlarındaki Saser Brangsa'da gerçekleştiği belirtildi. Savunma Bakanı Rajnath Singh, olayı "talihsiz bir kaza" olarak nitelendirdi.

Köpeği rahat etsin diye özel jet tuttu! Toplamda 38 bin dolarlık faturayı ödedi! Köpeği rahat etsin diye özel jet tuttu! Toplamda 38 bin dolarlık faturayı ödedi!

HİÇBİR ZAMAN UNUTMAYACAĞIZ

Singh, sosyal platform X'te, "Yiğit askerlerimizin milletimize yaptığı örnek hizmetleri hiçbir zaman unutmayacağız. Acılı ailelere en içten başsağlığı dileklerimi iletiyorum. Ulusumuz bu acı anında onların yanındadır" açıklamasında bulundu.

Hindistan ve Çin orduları, Mayıs 2020'de bölgedeki kara sınırında çatışmış, 20 Hindistan ve dört Çin askeri hayatını kaybetmişti. Çatışma, her iki tarafın da on binlerce askeri personel konuşlandırdığı engebeli dağlık alanda uzun süreli bir çıkmaza dönüştü.

Kaynak: HABER MERKEZİ