Tanguy Ndombele, Galatasaray'ın orta sahasına transfer ettiği yeni isim oldu. Uzun zamandır orta saha takviysi yapmak isteyen Galatasaray yönetimi, UEFA'ya listelerin teslim edileceği son gün ünlü bir isim ile anlaştı. Tottenham tarihinin en pahalı oyuncusu konumundaki Tanguy Ndombele kadroya katıldı. Aslında dün gece saatlerinde Matias Vecino ile anlaşma sağlayan yönetim, Galatasaray taraftarının sosyal medyadan yaptığı tepki sonrasında bu transferde geri adım atmıştı. Rotasını İngiltere'ye kıran Galatasaray'ın uçağı, Tanguy Ndombele ile beraber dönecek. Peki Galatasaray'ın orta sahadaki yeni yıldızı Tanguy Ndombele kimdir? İşte detaylar...

TANGUY NDOMBELE KİMDİR?

Tanguy Ndombele, 28 Aralık 1996 yılında Fransa'da Longjumeau'da dünyaya geldi. Kongo asıllı olan oyuncu, futbola ise Guinggamp altyapısında başladı. Oradan Amiens altyapısına transfer oldu. Burada A takıma yükselen Tanguy Ndombele, 2017 yılında Olimpik Lyon tarafından ilk olarak kiralandı. Kiralama ücreti olarak 2 milyon Euro ödendi.

Olimpik Lyon, çok değil bir sene sonra 8 milyon Euro ödeyerek Tanguy Ndombele'nin bonservisini aldı. Aslında çok da karlı bir transferi gerçekleştirmiş oldu. Nedeni ise bir yıl daha Lyon'da forma giyen oyuncu, değerini katladı. İngiltere Premier Lig ekiplerinden Tottenham, 62 milyon Euro ödeyerek Tanguy Ndombele'nin bonservisini Olimpik Lyon'dan aldı.

Ancak 3 yıl sonra oyuncuyu kiralık olarak Olimpik Lyon'a kiraladı. Sonra ise Napoli'ye kiralandı. Daha sonra ise Tottenham'a geri döndü. Bir ara transfermarkt değeri 65 milyon Euro'ya kadar çıkan Tanguy Ndombele'nin piyasa değeri şu ara 22 milyon Euro'ya kadar geriledi. 

TANGUY NDOMBELE NEREDE OYNUYOR?

Tanguy Ndombele, merkez orta sahada forma giyiyor. Oyunun iki yönünü de oynayabilen 1.81 boyundaki güçlü fizikli oyuncu, sağ ayağını kullanıyor. 

TANGUY NDOMBELE İSTATİSTİKLERİ

Tanguy Ndombele, kariyerinde 80 kez Fransa Ligue 1 forması giydi. 1 gol attı ve 16 asist gerçekleştirmeyi başardı. Premier Lig'de ise 63 maça çıkarken, 6 gol atıp, 5 asist gerçekleştirdi.

Şampiyonlar Ligi'nde 23, Avrupa Ligi'nde 21 kez sahne alan oyuncu Serie A'da da 30 maça çıktı. 

Tanguy Ndombele, Fransa A  Milli Takım formasıyla da 7 maça çıktı

Editör: Orhan Duman