Sosyal medya üzerinden yaptığı yardım çağrısıyla geniş yankı uyandıran 19 yaşındaki üniversite öğrencisi F.A.’nın ifadesi ortaya çıktı. Genç kız, cinsel istismar, alıkonulma, şantaj ve tehdit gibi ciddi iddiaların gerçeği yansıtmadığını savundu.

F.A., sosyal medyada yayınladığı videoda 1 yıl önce tanıştığı iki erkek tarafından cinsel istismara uğradığını ve video görüntüleriyle tehdit edildiğini öne sürerek yardım istemişti. Bu açıklama kısa sürede geniş bir kitleye ulaşmış ve kamuoyunda şok etkisi yaratmıştı.

GERÇEK BAŞKA ÇIKTI

Safranbolu'da olduğu belirlenen genç kız, Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Adli Görüşme Odası'nda (AGO) psikolog eşliğinde dinlendi. Savcılıkta verdiği ifadede, dolandırıcılık olayına istemeden karıştığını, bu süreçte bazı kişilerin dolandırılmasına aracı olduğunu ve bunun karşılığında bir miktar para aldığını itiraf etti. Ancak, cinsel istismar, alıkonulma, şantaj ve tehdit suçlamalarının doğru olmadığını belirtti.

Genç kız, sosyal medyada yaptığı paylaşımın amacının mağduriyetine dikkat çekmek olduğunu açıkladı. Bununla birlikte, F.A. hakkında gerçeğe aykırı bilgi yaymak ve kamuoyunu yanıltmak suçlarından soruşturma başlatıldı. Ayrıca dolandırıcılık olayıyla ilgili, ifadesinde adı geçen kişiler hakkında da ayrı bir tahkikat yürütülüyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ