Ibiza'da tatil yaparken 18 yaşında bir kadına tecavüzden yargılanan ve kefaret sonucu Almanya'ya dönebilen Atakan Karazor'un milli takıma çağrılması büyük tepki çekmişti. Türkiye'de oynanacak Karadağ maçı öncesi kadroya dahil edilmeyen Atakan'a İzlanda'da doğum günü kutlaması yapıldı. Milli Takım hesabı kutlamayı sabaha karşı 02.47'de paylaştı. Ancak kadın cinayetlerinin gündemden düşmediği bu günlerde kullanıcılar tarafından bu tabloya eleştiri yorumları yapıldı

NE OLMUŞTU?

2022 yazında Ibiza'da tatil yapan Atakan Karazor, arkadaşı Jaskaran T.D. ile cinsel taciz suçlamasıyla gözaltına alındı. İddiaya göre gece kulübünde eğlendikten sonra gidilen villada 18 yaşındaki genç kadın, Atakan Karazor ve Jaskaran T.D. hakkında tecavüz suçlamasıyla polise başvurdu.

'MASUM OLDUĞUNA İNANIYORUZ'

Türkiye Futbol Federasyon'u Başkan Vekili Ceyhun Kazancı geçen günlerde konuyla ilgili açıklama yapmış kariyerini Almanya'da sürdüren futbolcunun masum olduğuna ikna olduklarını söyledi.

Konuyla ilgili şu ifadeleri kullanmıştı.: 'Şiddetin her türlüsüne karşıyız. Psikolojik şiddete de karşıyız. Atakan Karazor'un 2022 yılından beri davası sürüyor. Lütfen şunu unutmayalım; her birey cezası kanıtlanana kadar masumdur.  Stuttgart'ta kaptanlığa kadar yükseldi. Alman Milli Takımı kendisine büyük ilgi gösterdi. Davası biraz uzadı. Dava hakkında daha fazla bilgi veremiyoruz çünkü dava devam ediyor. Avukatlardan aldığımız bilgiler var. Kendisinin yaşadığı bir talihsizlik olarak değerlendirmek lazım. Biz masum olduğuna inanıyoruz. Kardeşimize sahip çıkmamız lazım.

Allah korusun zaten suç kesinleşirse zaten sonuçlarını yaşayacaktır ama biz kendisinin masum olduğuna inanıyoruz.'

Muhabir: ÖZNUR DEMİRBEY