Ülkemizdeki bazı ünlü isimlerin yaşadığı sorunlar ABD'de kendisini gösteriyor. Yapay zekayla oluşturulan sahte videolarda, ünlü isimler sanki kampanyaların bir parçası gibi gösteriliyor. Bu yolla insanlar dolandırılıyor.

İSİMLERİ AÇIKLANDI

Sydney Sweeney, Scarlett Johansson, Taylor Swift ve Johnny Depp, kimlikleri internet dolandırıcılıklarında en çok kullanılan ünlüler arasında yer alıyor. Bilgisayar güvenlik şirketi McAfee, insanları dolandırmaya çalışan bilgisayar korsanları tarafından kullanılan ünlüleri açıkladı. Bu kişiler arasında; Scarlett Johansson, Kylie Jenner, Taylor Swift, Anya Taylor-Joy, Tom Hanks, Sabrina Carpenter, Sydney Sweeney, Blake Lively, Johnny Depp ve Addison Rae bulunuyor.

TAMAMI İZİNSİZ

Dolandırma amaçlı reklamlarda ya ünlülerin benzerleri kullanılıyor ya da yapay zekayla bizzat kendileri konuşuyormuş gibi gösteriliyor. Tabii ki bunların hepsi izinsiz olarak yapılıyor. Uzmanlar, herkesi uyarıyor.

MÜKEMMEL YEMLER

McAfee'nin tehdit araştırmaları başkanı Abhishek Karnik, "Siber suçlular daha ikna edici dolandırıcılıklar yaratmak için gelişmiş yapay zeka araçlarını kullanıyor. Riskler artıyor ve ünlü isimler meraklı tüketiciler için mükemmel yemler. Bu yüzden insanların tetikte olmaları ve tıklamadan önce iki kere düşünmeleri gerekiyor. Neyin gerçek neyin sahte olduğunu söylemek giderek zorlaşıyor" dedi.
 

Muhabir: Öznur Demirbey