Büyük araç şoförleri, Kolombiya'da yaklaşık beş yıldır ilk kez uygulanan dizel fiyatlarındaki artışı protesto etmek için Bogota'ya giden ana yollardan bazılarını kapattı. Bu durum, okulların dersleri iptal etmesine ve çalışanların trafikte kalmasına neden oldu.


YOLDA KALDILAR


Televizyon yayınları ve sosyal medya fotoğrafları; başkentte ve komşu şehirlerde yüzlerce arabanın ve toplu taşıma otobüsünün yolda kaldığını gösterdi. Ayrıca, Antioquia ve Santander gibi önemli sanayi bölgelerindeki otoyollarda da protestolar düzenlendi.


YARIM MİLYON KİŞİ


Bogota Belediye Başkanlığı, şehrin önemli bölgelerini yaklaşık 800 kamyonun kapattığını ve bunun toplu taşıma sistemini kullanan yaklaşık yarım milyon kişiyi etkilediğini bildirdi.


380 MİLYON DOLAR


Başkan Gustavo Petro'nun yönetimi, 31 Ağustos'ta dizel fiyatlarını %20 artırmıştı. Harcamaları sınırlama baskısı altında olan maliye bakanlığı, artışın hükümete yılın geri kalanında 380 milyon dolar gelir sağlayacağını söylüyor.


MECBUREN ARTMALI


Başkan Petro, "Aç insanlara yiyecek sağlamak, çocuklarımıza ve gençlerimize eğitim imkanları için dizel fiyatlarını artırmamız gerekiyor" dedi. Protesto nedeniyle yaşanan iş kesintileriyle başa çıkmak için "uygun önlemlerin" alınacağını da sözlerine ekledi.

Muhabir: ERAYCAN ERGİNBAŞ