Sümmes Sebile Yesserahü Duası Nedir?Sümmes Sebile Yesserahü Duası Okunuşu ve Fazileti... En çok merak edilen dualardan biri Sümmes Sebile Yesserahü Duası. İslam Alemi Sümmes Sebile Yesserahü Duasının faziletlerini ve okunuşunu araştırıyor. Peki, Sümmes Sebile Yesserahü Duası ne anlama geliyor? Arapça ve Türkçe okunuşu nasıldır?

SÜMMES SEBİLE YESSERAHÜ DUASI OKUNUŞU

Summes Sebila Yesserahu

SÜMMES SEBİLE YESSERAHÜ DUASI TÜRKÇE ANLAMI

Türkçe anlamı: Sonra ona yolu kolaylaştırdı

Sümmes Sebile Yesserahü Duası Anlamı: 

Şans Duası: Şansın açılması ve işlerinizin rast gitmesi nedeni ile Rabbimize yönelip el açarak gönülden ve samimi bir şekilde dualar ederiz. Şans ve kısmetin açılması için günlük düzenli okunması gereken pek çok dualar vardır.

Rabbimiz samimi ve gönülden yakaran kullarının dualarını kesinlikle geri çevirmez. Şansın açılması için okunacak dualardan bir tanesi olan bu tesirli duayı günlük hayatımızda karşılaştığımız zorlukları aşmak şansımızın devamlı olması için dilimizden düşürmememiz gereken bu dua” SÜMMES SEBİLA YESSERAHU.’’

SÜMMES SEBİLE YESSERAHÜ DUASI FAZİLETLERİ

Zor durumda kaldığında,maddi ve manevi kapıların kapandığında Rabbine  bu Âyet-i Kerimle dua et.

İşlerin açılması,zor işlerin yolunda gitmesi,ilişkilerin düzelmesi,başarılı ve kısmetli olmak için her e n az veya okunabilidği kadar  okunur.

İnşallah seni en kısa zamanda  kurtaracakdır.

Abese  süresi 20 nci Âyet-i Kerim

Abdestli veya abdestsiz hergün okumayı vird edinenin işleri yoluna girer tecrübe edilmiş zikirlerdir.Günde hiç olmazsa 7 kere okunmalıdır.BİRDE ANLIK OKUMALARI vardır anlık etkiler için.bu sabır işidir” Sümmes sebila yesserahu.”

“Summes sebîle yesserahu.”

DUA İÇTEN EDİLMELİDİR

Duanın icabet olunması için riayet edilmesi gereken ve duanın adabı olarak nitelenen bazı hususların göz önünde bulundurulması gerekmektedir. Örneğin yapılan duaların icabet olunacağına inanarak içten bir şekilde dua edilmelidir. Bu hakikat, Hz. Peygamber’in (s.a.s.) lisanıyla şu şekilde ifade edilmiştir:

“Allah’a, kabul edileceğine gerçekten inanarak dua ediniz. Biliniz ki Allah, ciddiyetten uzak ve umursamaz bir kalp ile yapılan duaları kabul etmez.” (Tirmizi, Deavât, 65.)

İşte bu bilinçle; varlıkta ve darlıkta, hastalıkta ve sağlıkta, akşam yatarken ve sabah kalkarken, yayayken ve araçtayken, işe giderken ve eve dönerken, nimete kavuşunca ve bir musibetle karşılaşınca; kısaca her zaman ve şartta yapılacak dualar ile Yüce Allah’a yönelmek ve O’nu her daim hatırda tutmak, hem Allah katındaki değerimizi arttıracak hem de en temel vazifemiz olan kulluğun canlı kalmasını sağlayacaktır. 

Hadisten öğrendiklerimiz

1. Dua, her zaman ve zeminde Allah’ın hatırda ve en temel gündemimiz olmasını sağlayan bir ameldir. 

2. Dua ile kul, hem Allah katındaki değerini arttırmış hem de en temel vazifesi olan kulluğun canlı kalmasını sağlamış olacaktır."

Editör: Yunus Çağlar