Sefaköy Kartal Stadı’nda oynanan maçın ilk yarısı golsüz kapanırken konuk Sultangazi ikinci yarıda bulduğu gollerle sonuca gitti: 0-2. Sefaköy Kartal ilk yarıyı 10, maçı da 9 kişi tamamlarken iki takım arasındaki 90 dakika mücadelesiyle nefesleri kesti. Sefaköy Kartal maçı 9 kişi tamamlamasına rağmen özellikle savunmada cansiperane bir oyun ortaya koydu. 

Tüyosu olan kazanır! 1 Ekim at yarışı tahminleri Tüyosu olan kazanır! 1 Ekim at yarışı tahminleri


Maçın ilk yarısında ev sahibi ekip ağırlıklı bir maç oynandı. Sefaköy Kartal rakip kalede daha etkili olurken konuk Sultangazi daha çok kendi sahasında bekleyerek kontrollü bir oyun tercih etti. Ev sahibi ekip ilk yarı boyunca daha etkili bir oyun ortaya koymasına rağmen bunu tabelaya yansıtamadı. Maçın 42. Dakikasında ise Sefaköy Kartal adına maçta kırılma anı yaşandı. Siyah beyazlılar Anılcan Yılmaz’ın ikinci sarıdan kırmızı kart görmesiyle soyunma odasına 10 kişi gitmek zorunda kaldı. Maçın ilk yarısı golsüz kapanırken ikinci yarıya Sefaköy Kartal 10 kişi başlamasına rağmen savunmada sağlam durarak direnmeye çalıştı. Dakikalar ilerledikçe Sefaköy Kartal ortasahası oyundan düşerken Sultangazi de oyuna ağırlığını koymaya başladı.

Sultangazi rakibinin bir kişi eksik kalmasından iyi yararlanarak ortasahada da hakimiyetini rakibine kabul ettirerek üçüncü bölgeye daha etkili geldi. 60. Dakikada cezaalanı içinde yaşanan karambolde kaleye giden topu savunma oyuncusu Eren Doğan eliyle çıkarınca maçın hakemi penaltı noktasına gitti. Eren Doğan bu pozisyonda kırmızı kart görünce ev sahibi ekip sahada 9 kişi kaldı.

Penaltı atışında topun başına geçen Mehmet Ünal Koloğlu topu filelere gönderince konuk ekip deplasmanda 1-0 öne geçti. Bu golden sonra sahada 9 kişi kalan Sefaköy Kartal tamamen savunma yaparak kontrataklarla beraberlik golünü bulmaya çalıştı. Dakikalar ilerledikçe Sefaköy Kartal’da yorgunluk belirtileri artarken 81. Dakikada Sultangazi Ali Can Polat Aksu ile bir gol daha bularak fişi çekti: 0-2. Kalan sürede başka gol olmayınca Sultangazi sezonun açılış maçında sahadan 3 puanla ayrılan taraf oldu. Sefaköy Kartal da yenilmesine rağmen özellikle 10 kişi ve 9 kişi kaldığı bölümlerde savunma hattında gösterdiği cansiperane oyunla beğeni topladı. 
 

Kaynak: İSKENDER KORDU