İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, Dilan ve Engin Polat'ın da aralarında bulunduğu 28 şüpheli hakkında hazırlanan iddianame tamamlandı. İddianamede, Dilan ve Engin Polat'ın "Suç işlemek amacıyla örgüt kurma ve yönetme", "Suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama" ve "Futbol ve diğer spor müsabakalarında bahis ve şans oyunları düzenlenmesi hakkında kanuna muhalefet" suçlarından 20 yıldan 40 yıla kadar hapis cezası istendi. Diğer 26 şüpheli için ise çeşitli suçlardan farklı hapis cezaları talep edildi. İddianame, İstanbul Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ne sunuldu.


dilan polatkapakson

4 Eylül'de ilk kez hakim karşısına çıkacak olan Dilan Polat, tutukluluğu sırasında bir mektup yazdı. Bu mektup, kayınvalidesi Şükran Polat tarafından "dayanamıyorum" diyerek sosyal medya üzerinden paylaşıldı.


dilan polat 2

Mektup, Dilan Polat'ın yaşadığı zorlukları ve duygusal durumunu gözler önüne serdi. Bu paylaşım, kamuoyunda büyük yankı uyandırdı. 

mektup 1 

metup 2

AÇIKLAMA GECİKMEDİ

Bazı sosyal medya kullanıcıları mektubun bir deftere yazılı olması üzerine "bu nasıl iş?" yorumlarında bulundu. Fakat açıklama, Dilan Polat'ın arkadaşı Canan Toprak'tan geldi. Toprak, "Yazı karakteri ve imza bizzat Dilan'a aittir" ifadelerini kullandı. 

CANAN

Kaynak: HABER MERKEZİ