Oklahoma'da işlemediği bir suçtan dolayı 48 yıl hapis yatan adamla 7.15 milyon dolarlık anlaşma yapıldı. Şahsın avukatı bunu duyurdu. Şu anda 71 yaşında olan Glynn Simmons, 1974'teki bir silahlı saldırıda cinayetten hüküm giymesinin ardından 48 yıl, bir ay ve 18 gün hapis yattı.


TARİHE GEÇTİ!


Oklahoma County bölge savcısının talebi üzerine; bir yargıcın 1975 tarihli hükmü ve cezayı iptal etmesinin ardından Temmuz 2023'te kefaletle serbest bırakıldı. Simmons, ABD'de haksız yere en uzun süre hapis yatan kişi oldu.


22 YAŞINDAYDI


1989'a kadar uzanan aklanmaları takip eden kayıtlar, haksız yere hapis yatmanın ortalama süresinin; dokuz yıldan biraz fazla olduğunu ortaya koydu. Bölge savcılığının verilerine göre; Simmons, bir içki dükkanı soygunu sırasında Carolyn Sue Rogers'ı öldürmekten suçlu bulunduğunda 22 yaşındaydı.


ASLA GERİ ALAMAYACAK


Savcılığın davayı, soygun sırasında başından yaralanan 18 yaşındaki bir kadının ifadesine dayandırdığı belirtildi. Kadının sağlıklı ifade veremediği de kaydedildi.
Avukat Elizabeth Wang, CNN'e gönderilen basın bülteninde, "Bay Simmons işlemediği bir suçtan dolayı trajik bir süre hapis yattı. Bu süreyi asla geri alamayacak olsa da Edmond ilçesi ile yapılan anlaşma, onun ilerlemesine olanak tanıyacak. Mart ayındaki duruşmada onlardan hesap sormayı sabırsızlıkla bekliyoruz" dedi. Açıklamada, "Onu suçla ilişkilendiren hiçbir fiziksel kanıt bulunamadı" denildi.
 

Muhabir: ERAYCAN ERGİNBAŞ