Kalbinizle ilgili sorunlar olduğunu gösteren bazı durumlar vardır: Göğüs rahatsızlığı. Nefes darlığı veya aktivitelerinizde normalden daha fazla soluk soluğa kalma hissi. Çarpıntı veya kalp atışlarının hızlı veya düzensiz olduğu hissi. Tükenmişlik ve kalp yetmezliğinin bir işareti olabilen ani kilo alımı, bunlardan bazılarıdır.

HEMEN UZMANA BAŞVURUN

Kronik stresin günlük hayatınızı etkilediğini düşünüyorsanız, bu stresin kalp gibi vücudun diğer kısımlarını da etkileyebileceğini unutmayın. Bir sağlık hizmeti sağlayıcısı diğer risk faktörlerini tarayabilir.

YARDIMCI OLABİLİR

Uzman; stresi ve kaygı/depresyon gibi ilgili ruh sağlığı koşullarını yönetmeye yardımcı olabilir. Kronik stresin belirtileri şunlardır: Yorgunluk ve düşük enerji seviyeleri. Baş ağrıları. Uyku sorunları. Bağırsak alışkanlıklarında değişiklikler. Kilo alımı veya kaybı. Kaygı veya depresyon gibi ruh hali değişiklikleri. Odaklanmada zorluk.

BÜYÜK ORANDA BAĞLANTILI

Kronik stres belirtileri yaşıyorsanız, bir sağlık uzmanıyla görüşmeyi planlayabilirsiniz. Kalp krizinin en yaygın göstergeleri ise şunlardır: Göğüs veya üst karın ağrısı/rahatsızlığı... Rahatsızlık boyun, çene veya kollara yayılabilir. Nefes darlığı. Mide bulantısı. Baş dönmesi ve tükenmişlik... Eğer hem kronik stres hem de kalp krizi belirtilerine sahipseniz çok büyük bir ihtimalle bu durumlar bağlantılıdır. Ancak son sözü sağlık uzmanı söyleyecektir.
 

Muhabir: MÜNEVVER BEYZA MORGİL