Emeklilere sağlanacak ek ödemeler ve promosyon fırsatları, Ekim ayının gündeminde önemli bir yer tutuyor. Temmuz, ağustos ve eylül ayı enflasyon verilerine göre hesaplanan maaş zammı, emeklilerin ek gelirlerini artıracak. Emekliler, 17 Ekim’den itibaren hesaplarına yatacak olan maaşlarını beklerken, ek ödeme fırsatlarını da merakla izliyor.

Temmuz, ağustos ve eylül ayı enflasyon verileri üzerinden yapılan hesaplamalara göre üç aylık enflasyon farkı yüzde 8,90 olarak belirlenirken, ekim, kasım ve aralık ayı oranlarının açıklanmasının ardından bu oran daha da yükselecek.

Emeklilere Ek Ödeme

Emekli maaş ödemeleri 17 Ekim tarihinde başlayacak ve 28 Ekim tarihine kadar SSK ve Bağkur emeklilerin hesaplarına aktarılacak. Emekli maaş ödemelerine dair gelişmeler emekliler tarafından yakından takip edilirken, emekli maaşına ek sağlanacak ödemeler de her geçen gün duyurulmaya devam ediyor. 

Önceki aylarda olduğu gibi ekim ayında da emeklilere sağlanacak olan çeşitli ödemelere dair açıklamalar gelmeye devam ederken, emeklilerin çok merak ettiği konular arasında bankaların güncel promosyon fırsatları yer alıyor. Bu kapsamda, maaşını üç yıl boyunca aynı bankadan alacağına dair taahhüt olan emeklilere maaş aralıklarına göre sunulacak olan promosyonlar belli oldu. 

Ekim ayının son gününe kadar devam edecek olan fırsatlara ilişkin bankaların resmi internet sitelerinde yer alan bilgilendirme metinlerine göre maaşını üç yıl boyunca aynı bankadan alacağına dair taahhüt veren emekliler 24.000 TL'ye varan promosyon ve ek ödeme fırsatı elde edebilecekler. Bu çerçevede, promosyon ve ödeme fırsatlar ile birlikte emekliler toplamda 24.000 TL alabilecekler. 

Emekli promosyonları ve ek ödeme fırsatları ekim ayında 24.000 TL seviyesine kadar ulaşırken, önümüzdeki süreçlerde promosyonlarda ve ek ödeme fırsatlarında artış olup olmayacağı merak ediliyor. Emekli promosyonları ve nakit ödeme fırsatları maaş miktarına göre belirleniyor. Bu durumda, milyonlarca emeklinin maaşının zamlanmasının ardından promosyon ödemelerinde de artışa gidilebilir. Ocak ayının ilk günlerinde emekli maaşlarının zamlanmasının ardından promosyonlarda artış oluşması halinde bankalar bilgi verecekler.

Kaynak: HABER MERKEZİ