2 ay önce Eğitim

Antalya Bilim Merkezi’ndeki robotik kodlama atölyesine katılan 8-14 yaş arasındaki öğrenciler, üniversitelerde öğretilen yöntemlerle yazılım programlama ve yapay zeka ile tanıştı.

2 ay önce Teknoloji

Bu yıl 5'incisi düzenlenecek olan ve yurtdışından da katılacak konuklarıyla uluslararası bir boyuta ulaşan ‘Perseid Meteor Yağmuru Gözlem Etkinliği’ için geri sayım başladı. Karacabey Belediyesi ev sahipliğinde bu yıl 2-3-4 Ağustosta düzenlenecek gözlem etkinliği için binlerce kişi Karacabey’e bağlı Yeniköy’de bir araya gelecek.

2 ay önce Teknoloji

Erzincan İl Jandarma Komutanlığı’nda kamera sistemleri analizi eğitimi gerçekleştirildi.

2 ay önce Ekonomi

1 Ocak 2024'te Türkiye genelinde başlatılan karekod uygulaması, araç trafiğini daha güvenli hale getirmeyi amaçlıyor. Tüm araç plakaları için zorunlu hale gelen bu uygulama, sahte plaka kullanımını önleyecek. Karekodlar, 12 haneli seri numaralarını barındırarak araç kayıtlarının hızlı ve etkili bir şekilde takip edilmesini sağlayacak. Bu düzenlemeye uymayan araç sahiplerine 32.170 TL'ye varan para cezası kesilecek.

2 ay önce Spor

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, Türkiye Futbol Federasyonuna (TFF) güvendiklerini belirterek, "TFF'den beklentimiz, sosyal medya algıları ve baskılarına itibar etmeden doğru bildikleri yolda ilerlemesidir." dedi.

2 ay önce Spor

Voleybolda Vodafone Sultanlar Ligi ve Efeler Ligi 2024-25 sezonunun fikstürü belirlendi.

2 ay önce Spor

Antalyaspor Kulübü Başkanı Sinan Boztepe, "İlk maçımıza kadar transferlerimizi tamamlayıp Antalyaspor taraftarının gönüllerini fethetmeyi planlıyoruz." dedi.

2 ay önce Spor

Trabzonspor Kulübü, 3+1 yıllık anlaşma sağladığı 30 yaşındaki orta saha oyuncusu Okay Yokuşlu ile sözleşme imzaladı.

2 ay önce Gündem

Yozgat Belediyesi, şehir merkezinde asansör denetimlerine yoğun bir şekilde devam ediyor. Güvenli olmadığı tespit edilen asansörlere kırmızı etiket vuruluyor ya da asansörler kapatılıyor. Kent genelinde son bir ayda 300’e yakın asansöre kırmızı etiket vuruldu.

2 ay önce Yaşam

Gaziantep'in İslahiye ilçesindeki 50 bin dekar alanda üretimi yapılan "Antep karası", "hatun parmağı", "Mevlana", "kardinal" ve çekirdeksiz sofralık "sultani" cinsi üzümlerin hasadına davul ve zurna eşliğinde halay çekilerek başlandı.