2 ay önce Ekonomi

Yılın ilk yarısında tapu işlemlerinden elde edilen harç geliri 2023'ün aynı dönemine göre yüzde 28,5 artarak 35 milyar 106 milyon liraya ulaştı.

2 ay önce Ekonomi

Temel gıda ürünlerindeki fiyat artışlarının ardından şişelenmiş su fiyatları da yükselişe geçti. 19 litrelik damacana suya yüzde 15 oranında zam yapıldı. Bu zamla birlikte Erikli markasının suyu 115 TL'ye çıkarken, diğer markaların suları da benzer fiyatlarla satışa sunuluyor.

2 ay önce Dünya

Almanya'da işsizlik yaz aylarında normalden daha hızlı arttı. Temmuzda bir önceki aya göre 82 bin kişi daha "işsiz" konumuna geldi. Toplamdaki rakam 2.809 milyona ulaştı.

2 ay önce Ekonomi

Doğu Karadeniz'den 2024'ün ilk yarısındaki su ürünleri ihracatı, geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 11 artarak 89 milyon 788 bin 193 dolara ulaştı.

2 ay önce Kültür Sanat

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin en büyük höyükleri arasında yer alan Kilis'teki Oylum Höyük'te kazı çalışmaları yeniden başladı.

2 ay önce Sağlık

Dünya genelinde çok sayıda bölgede görülen yer fıstığı alerjisinin tedavisi için ilk kez Avustralya'da bebeklere ağız yoluyla bağışıklık güçlendirici tedavi uygulanacak.

2 ay önce Ekonomi

Türkiye'de faaliyet gösteren uluslararası sermayeli şirket sayısı 5 bin 600'den 82 bin 700'e yükselirken, ülkeye çekilen UDY'nin cari dengeye ortalama katkısı yüzde 40 oldu.

2 ay önce Kültür Sanat

Aksaray Belediyesince Selçuklu hükümdarı 2. Kılıçaslan'ın türbesi ve köşkünde devam eden restorasyon çalışmalarında Selçuklu dönemine ait 5 mezar bulunduğu bildirildi.

2 ay önce Ekonomi

ABD'de bekleyen konut satışları endeksi, haziranda yüzde 4,8 artarak beklentilerin üzerinde gerçekleşti.

2 ay önce Ekonomi

Türkiye'nin toplam petrol ve petrol ürünleri ithalatı, mayısta geçen senenin aynı ayına göre yüzde 3,7 artarak 4 milyon 423 bin 682 ton oldu.