2 ay önce Eğitim

Erzincan’da “Okuldaki Çiftlik" projesiyle minik öğrenciler sebze hasadına başladı.

2 ay önce Özel Haberler

Ankara'da seyir halindeki kamyonun tekeri bir sokakta aniden yerinden fırladı. Fırlamanın etkisiyle yuvarlanan teker, bir kadına çarptı. 18 yaşındaki Rukiye Berra Erarslan çarpmanın etkisiyle bir anda yere yığıldı ve yaşamını yitirdi.

2 ay önce Ekonomi

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), PTT ve TROY kart arasında Türkiye Yüzyılı'nın Emektarları Projesi kapsamında işbirliği protokolüne imza atıldı.

2 ay önce Sağlık

BM, Gazze'de her hafta 800 ila 1000 arasında Hepatit vakasına rastlandığını açıkladı.

2 ay önce Ekonomi

Ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar için düşük faizli konut kredisi imkanı sağlanıyor. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, ilk kez konut alacak vatandaşlara yönelik bu krediyle ev sahibi olmanın kolaylaşacağını belirtti. Yüzde 1.20 oranında faizle sunulacak bu kredi, özellikle ev sahibi olmayan kişilere büyük bir fırsat sunuyor.

2 ay önce Özel Haberler

Anneler ev işlerini daha fazla düşünüyor ve bu bilişsel yük, onların ruh sağlığına zarar veriyor. Babalara oranla ev işlerini daha yüksek seviyede sahiplenen hamınlar, depresyon ve stres gibi durumlarla karşı karşıya kalabiliyor.

2 ay önce Eğitim

Osmangazi Belediyesi’nin Yükseköğretim Kurumu Sınavı sonuçlarının açıklanmasının ardından üniversite adaylarının doğru tercihler yapmalarına yardımcı olmak amacıyla gerçekleştirdiği tercih danışmanlığı ve rehberliği hizmetinden bin 250 öğrenci faydalandı.

2 ay önce Gündem

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, sosyal medya hesabından çevreye çöp atılmasını önlemek amacıyla 593 TL’den 14.407 TL’ye kadar idari para cezası uygulanacağı duyurdu. Uygulamanın yarından itibaren başlayacağını dile getiren Tanju Özcan, "Uyarmadı demeyin" dedi.

2 ay önce Kültür Sanat

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Aydın'daki Aphrodisias Antik Kenti'nde "kolosal Zeus başı"nın bulunduğunu bildirdi.

2 ay önce Ekonomi

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, bu haftanın piyasalarda belirleyici olacağını ve yatırımcıların dikkatli olması gerektiğini belirtti. Avrupa Bölgesi enflasyon verilerinin açıklanacağı Salı günü ve Fed’in faiz kararının duyurulacağı Çarşamba günü piyasalar için kritik önem taşıyor. BIST 100 endeksi, dolar, euro ve altın gibi yatırım araçlarında büyük dalgalanmalar bekleniyor. Memiş, BIST 100 endeksi için 10.750-11.500 puan aralığının takip edilmesini önerdi.