2 ay önce Sağlık

Uzmanlar, diz sorunları konusunda uyarıyor. 50 yaş üzerindeki kişilerin yaklaşık yüzde 35’inde minsküs hasarı olduğunu ve birçoğunda belirti görülmediğine dikkat çeken Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı, Prof. Dr. Serdar Hakan Başaran, "Genel olarak diz sorunları her yaşta başlayabilir, ancak özellikle kireçlenme gibi dejeneratif durumlar yaş ilerledikçe daha yaygın ve belirgin hale geliyor" dedi.

2 ay önce Dünya

İsrail basınında yer alan haberlerde, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun geçtiğimiz gün Golan Tepeleri’ne düzenlenen saldırının ardından 150’ye yakın Gazzeli çocuğun tedavi için yurtdışına gönderilmesi planını ertelediği ifade edildi.

2 ay önce Sağlık

Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Yasemin Ersoy, yaz ishallerinin ölüme kadar ilerleyebilen ağır tablolara yol açabildiğine dikkat çekerek, “Kaynağı bilinmeyen suları içmeyin. El hijyenine çok dikkat edin. Güvenli gıda hazırlama kurallarına uyun” dedi.

2 ay önce Spor

Trendyol Süper Lig ekiplerinden Antalyaspor, Paraguaylı forvet Braian Jose Samudio Segovia'yı iki yıllığına renklerine bağladı.

2 ay önce Spor

Dünya Superbike Şampiyonası'nda üst üste 10 kez yarış kazanan Toprak Razgatlıoğlu, Portekiz'de gerçekleştirilecek sezonun 7. ayağında iki yarış daha kazanarak "sezonda üst üste en fazla birincilik elde eden sporcu" olmak istiyor.

2 ay önce Yaşam

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca, özel çevre koruma bölgelerinde yürütülen çalışmalar sonucunda bu ay itibarıyla 14 bin 807 yavru deniz kaplumbağasının denize ulaşması sağlandı.

2 ay önce Yaşam

Antalya'nın Aksu ilçesinde emekli öğretmen Erol Aytar, yol kenarındaki bahçesinde yetiştirdiği meyveyi "İncir yemek serbesttir." yazısıyla ikram ediyor.

2 ay önce Sağlık

Hepatitin tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de önemli bir sağlık sorunu olduğunu belirten Enfeksiyon Hastalıkları ve Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Gürkan Yılmaz, “Dünyada her yıl yaklaşık 1 milyon kişinin hayatını yitirmesine neden olan hepatitten korunmak için en etkili yöntem aşı olmaktır” dedi.

2 ay önce Yaşam

Antalya'nın Serik ilçesi yakınlarında ormanlık alanda yangın çıktı. Çıkan yangına havadan ve karadan müdahaleler sürüyor.

2 ay önce Kültür Sanat

Antalya'daki Olympos ören yeri ile sadece 15 kilometre uzağındaki Çıralı sahili, doğa ve kültür turizmini bir arada yaşamak isteyen tatilcilerin rotasında yer alıyor.