2 ay önce Sağlık

Adana’da termometreler 40 dereceyi gösterirken nemle birlikte hissedilir sıcaklık 50 derecenin üzerine çıktı. Uzmanlar sıcak çarpmasının ciddiye alınması gerektiğini belirterek sıvı tüketimine dikkat çekti.

2 ay önce Sağlık

Elektronik sigara kullanımı, sağlık uzmanları ve toplum sağlığı savunucuları arasında ciddi endişelere yol açmaktadır. Göğüs Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Orhan Yücel’in açıklamaları, e-sigaranın potansiyel sağlık risklerini ve özellikle gençler üzerindeki olumsuz etkilerini gözler önüne sermektedir. Doç. Dr. Yücel, elektronik sigaranın akciğerlerde Kovid-19 benzeri lezyonlar oluşturabileceğini ve bu lezyonların kısa sürede bile ciddi sağlık sorunlarına yol açabileceğini vurgulamaktadır.

2 ay önce Sağlık

2022 yılında Hepatit B aşısının 3. doz kapsayıcılığının yüzde 99.41 olarak gerçekleştiğini dile getiren İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Erdem Toylak, "Yani neredeyse tüm hedeflenen kişilere aşı yapılmıştır. Bu program sayesinde Hepatit B hastalığına karşı ülke genelinde başarılı bir koruma sağlanmaktadır” dedi.

2 ay önce Yaşam

İSKİ verilerine göre, barajlardaki su doluluk oranı yüzde 60'ın altına indi. Sık sık kuraklık endişeleriyle gündeme gelen İstanbul’a su sağlayan barajlardaki doluluk oranı bugün itibarıyla yüzde 59,49 olarak ölçüldü.

2 ay önce Ekonomi

Vergi düzenlemesinde son dakika. Yeni vergi ve sosyal güvenlik alanına dair düzenlemeleri içeren kanun teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edildi ve resmen yasalaştı. Yeni kanuna göre cezalar artıyor, istisnalar ortadan kalkıyor. Kanunun en önemli hedefi, kayıt dışı ekonomiyle mücadele. Vergi borcunun uzlaşması ve silinmesi tamamen ortadan kalktı.Yeni vergi kanununa uymayanların ödeyeceği cezalar belli oldu. Peki yeni vergi kanununda nelere dikkat edilmeli? Cezaları neler olacak? İşte detaylar..

2 ay önce Keşfet

Hindistan'ın Odisha eyaletinde yaşayan 19 yaşındaki bir kadın, şiddetli baş ağrısı şikayetiyle hastaneye başvurdu. Bhima Bhoi Tıp Fakültesi ve Hastanesi'nde yapılan taramalarda, kadının kafasında gömülü halde çok sayıda iğne tespit edildi. İlk olarak sekiz iğne çıkarıldı ancak durumunda iyileşme olmayınca başka bir hastaneye sevk edilerek iki ameliyat daha geçirdi. Bu ameliyatlar sırasında 70 iğne daha çıkarıldı.

2 ay önce Dünya

ABD Brooklyn Park'taki Noble Sports'ta meydana gelen silahlı saldırıda çok sayıda yaralı olduğu belirtildi. 400 kişilik bir grup içinde silahlı çatışma çıktığı kaydedildi. Bildirilen bir ölüm vakası yok.

2 ay önce Sağlık

Gastroenteroloji Uzm. Dr. Adil Duman yaz aylarında görülen mide sorunları hakkında bilgi verdi. Duman, mide sağlığını korumak için de önerilerde bulundu.

2 ay önce Dünya

İran’da 14’üncü dönem cumhurbaşkanlığı seçimlerinde oyların yüzde 53.7’sini alarak cumhurbaşkanı seçilen Mesut Pezeşkiyan mazbatasını aldı.

2 ay önce Sağlık

Alışveriş merkezleri, restoranlar, petrol istasyonları ve kalabalık birtakım merkezlerin lavabolarında yer alan el kurutma cihazları sağlık açısından zararlı olabilir. Bu cihazların solunum sistemi hastalıkları ve birtakım cilt hastalıklarına neden olabileceğinin altını çizen Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Vedat Turhan, “Özellikle bu tür rahatsızlığı olanlar ekstra dikkatli olmalı ve uzak durmalıdır” uyarısında bulundu.