2 ay önce Sağlık

28 Temmuz Dünya Hepatit Günü, viral hepatitlerle ilgili farkındalığın artırılmasını ve gerekli tedbirlerin alınmasını amaçlıyor. Bu yılın temasının "Harekete Geçme Zamanı" olarak belirlendiğini aktaran Doç. Dr. Oğuzhan Öztürk, “Dünya çapında tahminen 354 milyon kişi hepatit B veya C ile yaşıyor. Bu hastaların çoğu test ve tedaviye ulaşamıyor” dedi.

2 ay önce Spor

SON DAKİKA... Formula 1 Dünya Şampiyonası'nda sezonun 14. ayağı Belçika Grand Prix'sini Mercedes pilotu George Russell kazandı. Son turları nefes kesen yarışta aynı takımdan Lewis Hamilton ikinci, McLaren'dan Oscar Piastri ise üçüncü oldu.

2 ay önce Sağlık

Hitit Üniversitesi’nde yürütülen proje kapsamında havuç kabuğundan elde edilen melanin bileşiğinin akciğer hücreleri üzerindeki anti-kanser özellikleri belirlendi.

2 ay önce Eğitim

Manisa Büyükşehir Belediyesi çağrı merkezinin hizmet kalitesini arttırmak amacıyla, çalışanlarına Etkili İletişim Eğitimi düzenledi. Çağrı merkezi personeline doğru iletişim konusunda bilgiler verilen eğitim iki gün sürdü.

2 ay önce Spor

TFF hakemi ve deneyimli dağcı Doğu Yılmaz, 3 Temmuz - 28 Temmuz tarihleri arasında 25 gün süren zorlu bir tırmanış gerçekleştirerek Lenin Peak’e (7134m) ulaştı. Yılmaz, dünya çapında prestijli bir dağcılık ünvanı olan “Kar Leoparı” için çıkılması gereken beş dağdan birini başarıyla tamamladı.

2 ay önce Gündem

Gazeteci Fatih Altaylı, ABD'de kaçak olarak yaşayan, hakkında yakalama kararı bulunan ve yargı süreci devam eden Sezgin Baran Korkmaz’ın kendisine mesaj atarak görüşme talebinde bulunduğunu duyurdu ve görüşmek için koştuğu şartı açıkladı.

2 ay önce Sağlık

Dişini çektirdikten bir süre sonra mide ağrısı ve halsizlik şikayetiyle başvurduğu hastanede Hepatit C hastası olduğunu öğrenen Yıldız Şahin, 8 haftalık hap tedavisiyle sağlığına kavuştu.

2 ay önce Eğitim

Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, Karapınar Kadın Eğitim ve Girişimcilik Merkezi’nde giyim üretim teknolojileri alanında eğitimini başarı ile tamamlayarak mezun olan kadınların mutluluğunu paylaştı.

2 ay önce Eğitim

Konya’nın merkez Karatay ilçe Belediyesi, eğitim çağındaki çocukların okul dışı öğrenme ve tabiat sevgisine katkı yapmak amacıyla hayata geçirdiği Karatay Tabiat Mektebi’nde Yaz Dönemi eğitimleri sürüyor. Karatay Şehir Parkı içerisinde devam eden projeyle ilkokul çağındaki öğrenciler, bir ay boyunca haftanın 5 günü hem birçok atölye çalışmasıyla doğayı yeniden keşfediyorlar hem de eğitim hayatlarına katkıda bulunuyorlar.

2 ay önce Kültür Sanat

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, "Bölge ekonomisini canlandırmaya katkı sağlayan Turistik Diyarbakır Ekspresiyle, güzergah boyunca buralardaki tarihi ve kültürel değerler ile doğa harikası manzaraları görme imkanı sunuldu." ifadesini kullandı.