2 ay önce Eğitim

Mersin Büyükşehir Belediyesi, ’Daha Eşitlikçi Bir Gelecek Yerelde Başlar’ projesi kapsamında muhtarlara yönelik ’Kadın-Erkek Eşitliği’ semineri gerçekleştirdi. Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığının düzenlediği, yaklaşık 100 muhtarın katıldığı seminerde, kadın erkek eşitliği, sivil katılım, kadının her alanda görünür olması, kentsel hizmetlerde muhtarların etkisi, kamusal kapsayıcılık gibi konular ele alındı.

2 ay önce Teknoloji

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 2023-2024 sezonunda geleceğin mühendis adayları olan bin 500 öğrenciye yaklaşık 4 milyon 457 bin 768 TL’lik malzeme desteği sağladı.

2 ay önce Eğitim

Kırşehir’de İl Emniyet Müdürlüğü tarafından çocuklar için trafik eğitimi düzenleniyor.

2 ay önce Gündem

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) 2 yıl boyunca Somali'de görev yapmasını öngören Cumhurbaşkanlığı Tezkeresi, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM)kabul edildi.

2 ay önce Dünya

Macaristan Başbakanı Viktor Orban, dünyada güç dengesinin Asya ve Rusya'ya kaydığını ifade ederken "500 yıldır görülmemiş bir değişim geliyor. Karşı karşıya olduğumuz şey, dünya düzeninde yaşanan bir değişiklik” ifadelerini kullandı.

2 ay önce Kültür Sanat

Hitit Üniversitesi'nin arkeoloji, antropoloji ve sanat tarihi bölümlerinden akademisyenler, farklı noktalarındaki bilimsel kazılarda kazı başkanı ya da başkan yardımcılığı görevlerini üstlenerek, Türkiye'nin arkeolojik literatürüne katkı sağlıyor.

2 ay önce Ekonomi

Kiralık ev bulmanın giderek zorlaştığı Türkiye'de, yaz ayları ve çeşitli etkenlerle kira talebinde büyük bir artış bekleniyor. İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyükşehirlerde kira fiyatlarının %30 oranında artacağı öngörülüyor. Ev sahiplerinin yüksek kira talepleri ve kiracılar arasındaki anlaşmazlıklar, adliyelerde ve arabulucularda en sık karşılaşılan sorunlar haline geliyor. Uzmanlar, kira krizinin artarak devam edeceğini belirtiyor.

2 ay önce Dünya

ABD'de Fresno Countyli bir adam çocuklara ve köpeğe cinsel saldırıda bulunduğu gerekçesiyle 29 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Gage Mason, hakkındaki bütün suçlamaları kabul etti.

2 ay önce Gündem

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP'li belediyelerin Sosyal Sigortalar Kurumu'na (SGK) olan borçlarını ödemeleri için yaptığı çağrıdan sonra adeta kıyametin koptuğunu belirterek, "Popülizm yapmak yerine Sosyal Güvenlik Kurumu’na olan borçlarını ödemelerinin ülkemiz için daha hayırlı olacağını söyledim. Bunu söyledim diye adeta kıyamet koptu. Bundan Cumhuriyet Halk Partisi yönetimi çok rahatsız oldu. Borçlarının hatırlatılması, CHP'yi ciddi manada tedirgin etti." ifadelerini kullandı

2 ay önce Eğitim

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, UZMAR Gemi İnşa Sanayi firması acil durum ekiplerine eğitim verdi.