2 ay önce Kültür Sanat

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün üç kez geldiği kentte konakladığı, manevi miras açısından da öneme sahip Atatürk Köşkü'nü, yılın ilk 6 ayında yerli ve yabancı 95 bin 175 kişi ziyaret etti.

2 ay önce Spor

Elazığspor son olarak Iğdır FK’da forma giyen kaleci İsmet Yumakoğulları ile sözleşme imzaladı.

2 ay önce Gündem

Kıbrıs Barış Harekatı'nın 50'inci yıldönümünde CHP Genel Başkanı Özgür Özel, havalimanında kendisini karşılamadığı gerekçesiyle Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu'na tepki göstermişti. Bu olay sonrası yeni bir gelişme yaşandı. Metin Feyzioğlu'nun görev yerinin değiştirildiği açıklandı.

2 ay önce Teknoloji

DeepL, platformuna geleneksel Çince’nin de eklendiğini duyurdu. Geleneksel Çince’nin eklenmesiyle platformun toplam dil sayısı 33’e ulaştı.

2 ay önce Sağlık

Prof. Dr. Ayşe Bora Tokçaer, "Beyin sağlığını korumak için yapılması gerekenlerin başında, sigara ve alkolden kaçınmak, düzenli egzersize yönelmek geliyor. Çocukluktan itibaren egzersizi hayatın bir parçası haline getirmek çok önemli." dedi.

2 ay önce Spor

UEFA Şampiyonlar Ligi 2. Ön Eleme Turu rövanş maçında İsviçre temsilcisi FC Lugano’yu ağırlayacak olan Fenerbahçe, karşılaşmanın hazırlıklarını bugün sabah saatlerinde yaptığı antrenmanla sürdürdü.

2 ay önce Kültür Sanat

Beşir Ağa Kütüphanesi'nin koleksiyonundan yaklaşık 250 yıl önce kaybolan el yazması eser, ait olduğu koleksiyona eklenmek üzere Türkiye Yazma Eserler Kurumu Başkanlığına bağışlandı.

2 ay önce Yaşam

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Bülent Köse tarafından yürütülen proje ile pazarın ihtiyacı olan, erken olgunlaşabilen ve üreticilerin gelirini arttırabilecek yeni üzüm çeşitleri geliştiriliyor.

2 ay önce Spor

Türk Hava Yolları Kadın Voleybol Takımı, 2024-2025 sezonu planlaması doğrultusunda geçtiğimiz sezon Kuzeyboru takımında forma giyen milli oyuncu Tuğba Şenoğlu İvegin’i kadrosuna kattı.

2 ay önce Kültür Sanat

Türkiye, 2024'ün ilk yarısında dünyaca ünlü sanatçıların konserlerine ev sahipliği yaptı.