2 ay önce Gündem

Antalya'da önceki dönem İYİ Parti Antalya İl Başkanı iş insanı Mehmet Başaran'ın, kendisinden 34 yaş küçük olan kadınla yaşadığı ‘yasak aşktan' olduğu iddia edilen bebekle ilgili açılan dava sonuçlandı. Adli Tıp Raporu'nun ‘baba Başaran' demesinin ardından, mahkeme de kararını verdi. Mahkemenin gerekçeli kararında, “Davalı Mehmet Başaran'ın, davaya konu çocuk D.M.Ş.'nin babası olduğunun tespiti ile aralarında soy bağının kurulmasına hükmün ilgili nüfus müdürlüğüne bildirilmesine” denildi.

2 ay önce Eğitim

Dünya üniversitelerini bilim alanlarına göre sıralayan URAP’a göre Fırat Üniversitesi 7 alanda ilk bin üniversite arasında yer aldı.

2 ay önce Ekonomi

Ege Otomotiv Derneği (EGOD) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Torun, Avrupa Birliği Araç Genel Güvenlik Yönetmeliği kapsamında zorunlu hale gelecek güvenlik paketi nedeniyle otomobil fiyatlarına büyük bir zam geleceğini belirtti. Ağustos ayından itibaren uygulanacak olan bu yönetmelik, otomobil fiyatlarını üç ila beş bin euro arasında artıracak. Torun, araç almak isteyenlerin bu fırsatı kaçırmaması gerektiğini vurguladı.

2 ay önce Dünya

Alman mahkemesi, göç davasında Suriye'deki tüm siviller için genel bir tehlike olmadığına karar verdi. Alınan kararın bundan sonra Suriyeliler'den gelen korunma taleplerini etkileyip etkilemeyeceği ise henüz bilinmiyor.

2 ay önce Eğitim

Öğrencilere sunduğu imkanlar dolayısıyla ’öğrenci kenti’ olarak anılan Mersin, üniversite hayatı boyunca kentin tadını çıkaracak yeni öğrencilerini bekliyor.

2 ay önce Eğitim

Üniversite tercihi yapacak öğrenciler için İzmit Belediyesi önünde verilen ücretsiz danışmanlık hizmeti devam ediyor.

2 ay önce Yaşam

Konya'da yaşayan 72 yaşındaki iş insanı Erol Küçükbakırcı, bisikletiyle kat ettiği yolu, son 22 yıldır deftere gün gün not alıyor.

2 ay önce Yaşam

Kastamonu'nun Hanönü ilçesinde bulunan Gürleyik Şelalesi, görsel güzelliği ile ziyaretçi çekiyor.

2 ay önce Teknoloji

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) bünyesinde kurulan Muğla Teknopark, yenilikçi ve teknolojik ürünler geliştirerek bölgeye ve ülkeye katma değer sağlamaya devam ediyor. Bu kapsamda dikkat çeken projelerden biri de Vihobook. Muğla Teknopark bünyesinde yer alan MAVA firmasının bir girişimi olan Vihobook, Türkiye’de global pazara hitap eden ilk turizm dijital pazarlama projesi olarak öne çıkıyor.

2 ay önce Yaşam

Hava sıcaklığının yaz boyu 40'lı derecelerin üzerinde seyrettiği Şanlıurfa'da boğulma vakalarının önlenmesi için 6 yıldır devam eden kurslarda 350 bini aşkın çocuk yüzme öğrendi.