3 ay önce Ekonomi

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, yüzde 0,15 değer kazancıyla günü 11.172,75 puandan tamamlayarak tüm zamanların en yüksek günlük kapanışını gerçekleştirdi.

3 ay önce Teknoloji

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Mühendislik Fakültesince tasarlanan araştırma geliştirme (AR-GE) projesi, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığınca Ankara’da düzenlenen yarışmada elde ettiği “En Ekonomik AR-GE Ödülü” ile zirveye çıktı.

3 ay önce Spor

Beşiktaş, kaleci Emre Bilgin’in 2024-2025 sezonunun sonuna kadar Fatih Karagümrük’e kiralandığını açıkladı.

3 ay önce Teknoloji

CrowdStrike, küresel BT altyapısını etkileyen ve müşterileri için yaygın hizmet kesintilerine neden olan önemli bir sorun yaşarken, Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü akademisyenlerinden Dr. Öğr. Üyesi Ali Osman Çıbıkdiken, yaşanılan yazılım güncellemesi hatalarına karşı alınabilecek önlemler hakkında önerilerde bulundu.

3 ay önce Ekonomi

Ekonomist Evren Devrim Zelyut, dolar/TL kurunun yıl sonuna kadar 50 TL'ye çıkabileceği tahmininde bulundu. Enflasyon ve yabancı sermaye girişlerindeki belirsizlikler nedeniyle dolar kurunun önce 42 TL'ye, ardından 50 TL'ye kadar yükselebileceğini belirten Zelyut, ekonomik gelişmeleri yakından takip etmek gerektiğini söyledi. Merkez Bankası'nın piyasa katılımcıları anketi de 12 ay sonrasında dolar kurunun 42,79 TL olacağını öngörüyor.

3 ay önce Özel Haberler

TRANSFERDE SÜRPRİZ GELİŞME: Borussia Dortmund'la mukavelesini tamamladıktan sonra boşa çıkan tecrübeli stoper için son olarak İspanyol devi devreye girdi. Madrid onu savunma hattındaki derinliği artırmak için kullanmayı planlıyor.

3 ay önce Gündem

Kahramanmaraş'ın Dulkadiroğlu ilçesinde çıkan orman yangını kontrol altına alındı.

3 ay önce Gündem

Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik son 4 günde 16 ilde düzenlenen Kıskaç-23 operasyonlarında 73 şüpheli yakalandı.

3 ay önce Teknoloji

Elazığ Fırat Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu ile Elektronik Teknolojileri AŞ arasında nitelikli iş elemanı yetiştirilmesine yönelik olarak ’Güneş Paneli Üretimi ve Elektriksel Testleri’ iş birliği protokolü imzalandı.

3 ay önce Teknoloji

Son yıllarda donanım ve yazılım alanındaki gelişmeler, masaüstü bilgisayarların kullanımını daha verimli ve güçlü hale getirdi. Özgürlüğüne düşkün oyuncular için oyun dünyasının dinamiklerini değiştiren Excalibur donanım bilgisi, kullanım alanı ve bütçe gibi sebeplerle istediği bilgisayarı bulamayan kullanıcılarına “KUR-AL” uygulamasıyla çözüm sağlıyor. Excalibur E650 ve E750 masaüstü modelleri 6 yeni teknolojisini sıralıyor.