3 ay önce Eğitim

Türkiye’nin ilk barista atölyesini açan Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ), kahve severleri ve profesyonelleri bir araya getirerek, kursiyerlere kahve hazırlama sanatını en ince detaylarına kadar uluslararası standartlarda öğretmeyi ve sektördeki insan kaynağı ihtiyacını karşılamayı hedefliyor.

3 ay önce Eğitim

2024 YKS sınavının ardından adayların kazanamama korkusuyla asıl gitmek istemedikleri bölüm tercihinden kaçınmalarına dikkat çeken Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Artı Kariyer Merkezi Koordinatörü Öğretim Görevlisi Ali Bozgedik, “Tercih robotuna güvenip tercih yapmak, ‘uçağı otomatik pilota bağlamak gibidir’ tercih robotları tercih yapmaz, filtreleme yapar. Öğrencilerin yeteneklerini bilmez” dedi.

3 ay önce Teknoloji

Eskişehir’de telefoncu esnafı olan Yiğit Aytekin, iyi kameralı bir cep telefonu seçerken cihazın megapikseline, odak uzaklığına, diyafram açıklığına ve videoda saniyede kaç kare çekebildiğine dikkat edilmesi gerektiğini belirtti.

3 ay önce Ekonomi

Türkiye'nin önemli tarımsal ürünlerinden çay, yılın 6 ayında Avrupa kıtası başta olmak üzere 112 ülkeye satıldı.

3 ay önce Ekonomi

Uluslararası ekonomi piyasalarında altın fiyatlarında büyük değişimlerin yaşanabileceği öngörülüyor. Fed’in faiz indirimine başlamadan bile altın fiyatlarının yükselişte olması, yatırımcıları sevindirdi. Bu durum, Fed’in faiz indirimine dair belirsizliklerle birleşince, ekonomistlerin uyarılarına yol açtı. ABD başkanlık seçimlerinin favorisi Donald Trump’ın faiz indirimi vaatleri de piyasalarda hareketlilik yarattı.

3 ay önce Gündem

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, emekli mitingi yaptık, anlamadılar. Yine gitmiş sefalet ücreti veriyor, böyle geçim olur mu? Geçim olmazsa ne olur? Geçim olmazsa seçim olur, başka çaresi yok. Geçim yoksa seçim var! Bunun için biz sizin için mücadele etmeye devam edeceğiz” dedi.

3 ay önce Teknoloji

Türk savunma sanayisinin gücünü sergilemeye, tüm dünyadan teknolojileri ve ziyaretçileri ağırlamaya hazırlanan SAHA EXPO için geri sayım başladı.

3 ay önce Gündem

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, KKTC dönüşü müjdeli haberi verdi. Erdoğan, yeni bir doğal gaz gemisi alınacağını açıkladı. 300 metre boyunda, 58 metre genişliğinde yüzer gaz işletme platform gemisi hizmete girecek. Çok büyük ve adeta üs gibi olan gemi, önümüzdeki hafta yola çıkıyor ve Türkiye'ye geliyor. 5 milyon hane halkına yetecek doğalgaz üretecek platform, 15-20 yıl Sakarya'da kalacak

3 ay önce Dünya

Gazze Şeridi'ndeki Sağlık Bakanlığı, Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) ile ortaklaşa, bölgedeki kanalizasyonlardan aldıkları örnekler üzerinde yaptıkları çalışmada, çocuk felci hastalığı olarak da bilinen, vücutta bazı sakatlıklara ve felce yol açan polio virüse rastladı. 700 bin sivil “felç” riskiyle karşı karşıya…

3 ay önce Amatör Lig

Süper Amatör Küme ekiplerinden Bahçelievlerspor’dan flaş transfer.