3 ay önce Sağlık

Yaz mevsiminde serinlemek adına yenilen yiyecekler ve sağlıklı beslenme için uyarılarda bulunan Çankırı İl Sağlık Müdürü Dr. Hüseyin Sarıkaya, karpuz ve peynirin birlikte fazla tüketilmesinin göbek çevresi yağlanmasına ve kilo alımına sebep olabileceğini söyledi.

3 ay önce Dünya

Yunanistan İklim Krizi ve Sivil Koruma Bakanı Vasilis Kikilias, dün 68 noktada orman yangını çıktığını bildirdi.

3 ay önce Dünya

CBS News'in ABD'de 5 Kasım'da yapılacak başkanlık seçimlerine ilişkin anketine göre, eski Başkan Trump'ın oy oranı kendisine yönelik suikast girişiminin ardından yüzde 52'ye yükselirken, mevcut Başkan Joe Biden'ın oy oranı ise yüzde 47'ye geriledi.

3 ay önce Dünya

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne 7 Ekim 2023'ten bu yana düzenlediği saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısı, son 48 saatte 71 artarak 38 bin 919'a yükseldi.

3 ay önce Dünya

Elmas zengini Güney Afrika Cumhuriyeti'nin Kimberley şehrindeki "Büyük Çukur (The Big Hole)" isimli tarihi elmas madeni ocağı, 240 metre derinliğiyle, yeryüzünde insan eliyle kazılmış en derin çukur olma özelliği taşıyor.

3 ay önce Dünya

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, ABD Başkanı Joe Biden ve İsrail Başbakanı Netanyahu'nun, 22 Temmuz'da Washington'da düzenlenecek görüşmede, Gazze'de ateşkes ve esir takası konusunda anlaşmaya varmanın yollarını ele alacaklarını duyurdu.

3 ay önce Yaşam

Antalya'nın Cumhuriyet Meydanı'nda, ilginç hareketlerle dikkat çeken yaşlı bir vatandaş, sosyal medya kullanıcıları tarafından kayda alındı. TikTok üzerinden günlük 2-3 bin lira kazandığını iddia eden adam, çevredeki vatandaşları şaşkına çevirdi.

3 ay önce Dünya

Fransa'da Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un kararıyla gidilen erken genel seçimler, ülke tarihinin en parçalı Ulusal Meclisini çıkarırken mecliste rekor sayıda siyasi grup oluştu.

3 ay önce Yaşam

Ağrı'da sürekli elektrik kesintisi olurken bir de elektrik trafosu patlayarak yanmaya başladı. Ağrı'nın Taşlıçay ilçesine bağlı Adakent köyünde son bir haftadır devam eden sağanak yağış hayatı olumsuz etkiliyor. Taşlıçay ilçesine bağlı Adakent mahallesinde elektrik trafosu yanarken bölgede çiftçiler ekinleri henüz toplayamadı. Ağrı'da elektrik şirketinin ihmalkar oluşundan vatandaşlar oldukça şikayetçi.

3 ay önce Spor

Milli motosikletçi Toprak Razgatlıoğlu, Dünya Superbike Şampiyonası'nın Çekya etabında tur rekoru kırarak pole pozisyonu elde etti.