Sonar Araştırma’dan son anket: CHP diğer partilere fark atıyor. Türkiye’de yaşanan ekonomik kriz ve emeklinin düşük ücrete mahkum edilmesi, AKP’nin oylarında büyük bir düşüş yaşanmasına sebep olmaya devam ediyor. CHP ise her ay oy oranını artıyor. Türkiye’de erken seçim talebinin güçlenmeye devam ettiği ve toplumun önemli bir kesiminin mevcut siyasi ortamda bir değişiklik görmek istediği belirtiliyor.

Ankette, haziran ayında yapılan araştırmaya göre oy oranı 33,0 çıkan AK Parti, temmuz ayında 28,3'e geriliyor. CHP'nin oy oranı ise haziran ayında 32,5 iken temmuz ayında 34,7'ye yükseliyor. Hemen hemen her parti az da olsa oy oranını artırıken, bir tek AK Parti'nin oylarının düştüğü görülüyor.

SON SEÇİM ANKETİ ŞAŞIRTTI

ERKEN SEÇİM OLSUN MU?

Bir diğer anket şirketi ORC Araştırma, 10-12 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirdiği anket sonuçlarını paylaştı. Ankette, vatandaşa erken seçim olsun mu? diye soru yöneltildi ve 'evet' açık ara önde çıktı.

Ankete verilen yanıtlar şöyle:

Evet: Yüzde 47,5

Hayır: Yüzde 39,5

Fikrim Yok: Yüzde 13,0

Aylara göre dağılıma bakıldığında ise "Evet" ve "Hayır" diyenlerin oranının mayıs ayından itibaren arttığı, buna karşılık "Fikrim Yok" diyenlerin oranının azaldığı görüldü.

Kaynak: HABER MERKEZİ