Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan, AK Parti'nin Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde düzenlediği grup toplantısı öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Emeklilere ve eski hükümlülere yönelik yapılan çalışmalara ilişkin bilgi veren Bakan Işıkhan, sonuçların 15-20 gün içinde paylaşılacağını ifade etti.

Eski hükümlülerin toplumla kaynaşmalarını desteklemek amacıyla İŞKUR aracılığıyla çeşitli desteklerin sağlandığını belirten Işıkhan, bu desteklerin bazen hibe niteliğinde olduğunu ve temel hedeflerinin bu bireylerin iş hayatına katılarak topluma mutlu, üretken ve müreffeh bir şekilde katılmalarını sağlamak olduğunu dile getirdi.

Emeklilere yönelik yapılan çalışmalara da değinen Bakan Işıkhan, "Emekliler yılı" olarak adlandırılan süreçte birçok bakanlık ve özel sektör kuruluşuyla protokollerin gerçekleştirildiğini ve somut verilerin elde edilmesinin ardından emeklilere yönelik ayrıcalıklı çalışmaların kamuoyuyla paylaşılacağını açıkladı.

Zam çalışmalarına ilişkin bir soruya cevap veren Işıkhan, genelde yüzdesel artışların olacağını belirtti ve özellikle ulaşım, kargo gibi alanlarda benzer uygulamaların bakanlıklar tarafından da yapıldığını ifade etti.

Kaynak: İHA-AA