Temsilcimiz Trabzonspor, UEFA Avrupa Ligi 3. Ön Eleme Turu rövanş maçında Avusturya ekibi Rapid Wien ile deplasmanda kozlarını paylaştı. Trabzonspor ilk maçtan 1-0'lık skorla mağlup ayrılmıştı ve bu maçta da şanssızlığını kıramayan bordo mavililer sahadan 2-0'lık mağlubiyetle ayrıldı. Trabzonspor, bu skorun ardından Konferans Ligi'ne düştü.

Rapid Wien, Trabzonspor karşısında mücadelenin 77. dakikasında Matthias Seidl ile 1-0 öne geçti. Bu golden 10 dakika sonra Lang ile farkı ikiye çıkaran Rapid Wien, sahadan 2-0'lık galibiyetle ayrıldı.

UEFA Avrupa Li̇gi̇'nde Rapid Wi̇en'e elenen Trabzonspor, St.Gallen - Slask Wroclaw eşleşmesini̇n gali̇bi̇yle Avrupa'nın 3 numaralı kupasının play-off turunda karşılaşacak.

UEFA Avrupa Ligi 3. eleme turu rövanş maçında Avusturya'nın Rapid Wien takımı ile deplasmanda karşılaşan Trabzonspor, Avrupa kupalarındaki 153. maçını oynadı.

Bordo-mavililer, geride kalan 152 maçta 56 galibiyet, 37 beraberlik ve 59 yenilgi yaşadı. Bu maçlarda rakip fileleri 193 kez havalandıran Karadeniz ekibi, kalesinde 206 gol gördü.

Trabzonspor, ilk olarak 1976-1977 sezonunda başladığı Avrupa serüveninde Şampiyon Kulüpler Kupası/UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 30, UEFA Kupası/UEFA Avrupa Ligi'nde 96, Avrupa Kupa Galipleri Kupası'nda 12, UEFA Intertoto Kupası'nda 8 ve UEFA Konferans Ligi'nde 6 maç oynadı.

Kaynak: Haber merkezi