Türkiye İşçi Partisi (TİP) Parti Meclisi ve Merkez Yürütme Kurulu birbiri ardına toplanarak iç ve dış siyasal duruma ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Barış Atay, TİP Genel Başkan Yardımcılığı ve MYK üyeliği görevlerinden ayrıldı.

Toplantı sonrası kamuoyu ile paylaşılan sonuç metninde, "Can Atalay'ın gasp edilen özgürlüğünün ve hukuki haklarının iadesi için mücadelenin sürdürüleceği" vurgulandı, Barış Atay'ın ise yeni dönemde kendi isteği ile MYK’da görev almadığı duyuruldu.

BARIŞ ATAY DAHA ÖNCE YALANLADI

Odatv, 15 Temmuz 2023'te yaptığı "Barış Atay Türkiye'yi terk etti, Almanya'ya yerleşti" başlıklı haberinde Atay'ın Almanya'ya yerleştiğini haber yaptı. Atay ise "Peki Barış Atay'ın bundan haberi var mı?" diyerek haberi yalanladı. 

İSTİFALARLA SARSILDI

Öte yandan, geçen haftalarda Türkiye İşçi Partisinde (TİP) Amasya, Samsun ve Ordu il başkanları, yönetim kurulu üyeleri ve parti üyeleri, görevlerinden ve parti üyeliğinden istifa etti. Yapılan açıklamada "Dar grupçu ve statükocu bir anlayışla yol yürüyemeyeceğimiz bakış açısı bizlerde hakim olmuştur" ifadesi dikkat çekti.

Kaynak: HABER MERKEZİ