Herkesin gözü kulağı bu haberde! Instagram ne zaman açılıyor?

1Instagramdondurdugu 0311202250B687F9

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), 2 Ağustos tarihinde bir karar alarak Instagram'a erişim engeli getirdi ve Türkiye'de milyonlarca insan 2 Ağustos'tan beri Instagram'a giriş yapamıyor. 60 milyon kişinin kullandığı sosyal medya platformu olan Instagram bugün açılıyor mu? İşte detaylar..

Instagram Aa 1671538


Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, yaptığı açıklamalarda BTK ile görüşüyoruz, bir sonuç elde edemiyoruz fakat en kısa süre içinde çözmeye çalışacağız açıklamalarına yer vermişti.

Uraloglu Instagram-1

BAKAN URALOĞLU, SOSYAL MEDYA HESABINDAN PAYLAŞTI

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, X'ten yaptığı paylaşımda "Birazdan önemli bir gelişme hakkında açıklamada bulunacağım." Bu açıklamanın Instagram için yapıldığı iddia edildi. Milyonlarca vatandaş bu açıklamadan sonra Instagram'ın erişime açılmasını bekliyor.

 bir süredir erişim sağlanamayan Instagram'da birçok e-ticaret işletmeleri de bulunuyor. Bu süre zarfında işletmelerin de önemli zararları olduğu tahmin ediliyor.

INSTAGRAM AÇILIYOR

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Birazdan önemli bir gelişme hakkında açıklamada bulunacağım." ifadesinin ardından Instagram ile ilgili paylaşımını yaptı. Bakan Uraloğlu, Meta ile anlaşıldığını ve gece saatlerinde Instagram'ın erişime açılacağını dile getirdi.

İŞTE BAKAN URALOĞLU'NUN INSTAGRAM PAYLAŞIMI

Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak; katalog suçları çerçevesinde uyguladığı politikalardan dolayı sosyal medya platformu Instagram’a 2 Ağustos tarihinde taleplerimize karşılık vermediği için erişim engeli getirmiştik. 

Baştan beri sosyal medya platformlarının Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına saygı duymalarını istedik.  

Instagram yetkilileri ile yürüttüğümüz görüşmeler neticesinde özellikle katalog suçlar çerçevesindeki taleplerimizin karşılanacağı, kullanıcılara getirilen sansür konusunda ortak bir çalışma yapma sözü vermeleri üzerine saat 21.30 itibari ile erişim engelini kaldıracağız.

Muhabir: ERAYCAN ERGİNBAŞ