Fransa'nın güneyinde bir sinagogun önünde meydana gelen patlamanın ardından polisin bir kişiyi gözaltına aldığı, İçişleri Bakanı Vekili Gerald tarafından açıklandı. Cumartesi sabahı Montpellier yakınlarındaki La Grande-Motte'de bulunan sinagogun iki kapısı, binanın önündeki iki araçla birlikte ateşe verilmişti.


40 KİLOMETRE UZAKTA


Araçlardan birinde gaz şişesi patladı. Bir polis memuru yaralandı. O sırada sinagogda bulunan beş kişi zarar görmedi. BFMTV televizyonunun haberine göre; şüpheli, La Grande-Motte'ye yaklaşık 40 kilometre uzaklıktaki Nimes'te yakalandı.


MÜCADELE SÜRECEK


Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, saldırıyı "terör eylemi" olarak niteledi. Macron, X'te, "Antisemitizme karşı mücadele devam eden bir mücadeledir... Bu işte kimin sorumluluğu varsa hepsi bulunacak" mesajını paylaştı. 


OLDUKÇA KARARLIYDI


Olay, Fransa Terörle Mücadele Başsavcılığı tarafından soruşturuluyor. Yaklaşık 200 polis ve jandarmanın görevlendirildiği söylendi. İlk bulgular, failin çok kararlı olduğunu gösteriyor. Suç işlendiği sırada sinagog dolu olsaydı ve insanlar dışarı çıksaydı, muhtemelen birçok ölüm yaşanabilirdi.
 

Muhabir: ERAYCAN ERGİNBAŞ