Sayın Büyük Fenerbahçe Ailesi,

Kulübümüz tarafından yapılan duyuru doğrultusunda, Seçimli Yüksek Divan Kurulu Toplantısı'nın 27 Nisan Cumartesi günü Fenerbahçe Faruk Ilgaz Tesisleri'nde gerçekleştirileceği bilgisini aldık.

Yüksek Divan Kurulu Başkanlığı seçimlerinde aday olmam yönünde Fenerbahçe Spor Kulübü üyelerinin gösterdiği ilgi ve desteği değerlendirdikten sonra, bu konudaki düşüncelerimi birçok kulüp üyemizle paylaştım.

Yaptığım her görüşmede Yüksek Divan Kurulu ve Başkanlığına dair düşüncelerimi ve fikirlerimi detaylıca tartıştık. Sonuç olarak, Kulübümüzün duyurusundan sonra; Yüksek Divan Kurulu başkan adaylığına yönelik düşüncemi, bu satırlar aracılığıyla sizlerle resmen paylaşıyorum.

Fenerbahçe'ye olan bağlılığımı, uzun yıllardır sunduğum hizmetleri, sarı-lacivert renklere olan tutkumu, ve kişisel fedakarlıklarımı her fırsatta dile getirdim. Bu mücadele içerisinde, 3 Temmuz Kumpası'na karşı verdiğimiz büyük mücadelede birlikte hareket ettiğimiz, güçlü dostluklar edindik. Bugün de bu mücadeleyi sürdürürken, kulübümüzün bir üyesi olarak öncelikli hedefim, Fenerbahçe Spor Kulübü'nün Yüksek Divan Kurulu'nun, Tüzük düzenlemelerinde belirtilen denge ve istişare fonksiyonlarını kusursuz bir şekilde yerine getirmesini sağlamaktır. Ayrıca, Yüksek Divan Kurulu, Fenerbahçe Spor Kulübü'nün ve camiamızın güçlü bir sesi olarak Türk Sporu'na fikir önderliği yapacak ve ürettiği düşüncelerle destek olacaktır.

Kişilerin değil, fikirlerin ön planda olacağı, sonunda Fenerbahçe'nin kazanacağı bir seçim yarışı olmasını diliyor, saygılarımla arz ediyorum.

Mehmet Şekip Mosturoğlu

Şekip Mosturoğlu'ndan adaylık kararı - TRT Spor - Türkiye`nin güncel spor  haber kaynağı

ŞEKİP MOSTUROĞLU KİMDİR?

Şekip Mosturoğlu, 20 Nisan 1966 tarihinde İstanbul’da doğmuştur. 1980 yılında girdiği Kuleli Askeri Lisesinden 1984 yılında mezun oldu. Ardından İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu.

Şekip Mosturoğlu, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun olduktan sonra İstanbul Barosu’na bağlı avukat olarak çalışmalarını sürdürürken, Türkiye Futbol Federasyonu’nda 1997-2004 yılları arasında Haluk Ulusoy yönetiminde hukuktan sorumlu yönetim kurulu üyesi olarak yer aldı. 2004-2006 yılları arasında Levent Bıçakçı başkanlığında Türkiye Futbol Federasyonu Asbaşkanı olarak görev yaptı.

Şekip Mosturoğlu, Mosturoğlu & Çopuroğlu Hukuk Bürosu kurucusu ve ortağıdır.

Şekip Mosturoğlu, 2006 yılında Aziz Yıldırım’ın Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanlığı yönetiminde Fenerbahçe Asbaşkanı oldu. 2006 yılından bu yana Fenerbahçe Yönetim Kurulunda asil üye Hukuk ve Dış İlişkiler Sorumlusu Asbaşkanı olarak görev yapmaktadır.

Şekip Mosturoğlu, 3 Temmuz 2011 tarihinde gerçekleştirilen operasyonla Aziz Yıldırım ve İlhan Ekşioğlu ile birlikte futbol şike davası ile ilgili olarak tutuklu yargılandı ve 8 ay hapis yattı. 1 yıl 10 ay hapis cezası aldı ancak Yargıtay, cezayı onamadı. Daha sonra beraat etti.

Şekip Mosturoğlu, avukat Dilek Mosturoğlu ile evlidir ve Batu Mosturoğlu (d.1994) adında bir oğlu, bir kızı vardır.

TMOK Spor Hukuku Komisyon üyesidir. Spor Hukuku konusunda makaleleri vardır. Değişik üniversitelerde spor hukuku dersleri vermektedir. Spor Hukuku Enstitüsü Kurucu Üyesi ve halen Başkan Yardımcısıdır.

Üyelikleri:

İstanbul Barosu,

Fenerbahçe Spor Kulübü Hukuktan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi ve Asbaşkanı (2006 - 2018),

Türkiye Futbol Federasyonu Asbaşkanı (2004 – 2006),

Türkiye Futbol Federasyonu Hukuk Kurulu Üyesi (1997 – 2004),

UEFA Marketing and Tv Rights Panel üyesi,

TFF Vakfı Kurucusu,

TMOK Hukuk Kurulu Üyesi (2011),

Spor Hukuku Enstitüsü Üyesi

Uzmanlık Alanları:

Ticaret Hukuku,

Sözleşmeler Hukuku,

İflas Hukuku,

Sağlık Hukuku ve Sigorta,

Enerji & Maden Hukuku,

İş Hukuku,

Medeni Hukuk,

Ceza Hukuku,

Spor Hukuku

Kaynak: HABER MERKEZİ