Şanlıurfa'da, Suruç ile Akçakale ilçelerini birbirine bağlayan yolda tarım işçilerini taşıyan bir minibüsün kaza yapması sonucu ölü ve yaralılar bulunmaktadır. Bu üzücü kaza sonrasında, olay yerine çok sayıda ekip sevk edildi.

Kaza, Şanlıurfa'nın Suruç ile Akçakale ilçelerini birbirine bağlayan Beğendi kırsal mahallesi yakınlarında meydana geldi. 53 ABY 505 plakalı minibüsü kullanan Mehmet Ali K., iddiaya göre lastiğinin patlaması sonucu kontrolü kaybederek yoldan çıktı ve ardından istinat duvarına çarptı. Bu üzücü kazada 3 kişi hayatını kaybederken, 5'i ağır olmak üzere toplam 17 kişi yaralandı. Olay yerine hızla müdahale eden ambulanslar, itfaiye ve jandarma ekipleri bölgeye sevk edildi. Sağlık ekipleri, yaralılara ilk yardımı yaparak ambulanslarla Şanlıurfa merkez ile Suruç ve Akçakale'deki hastanelere nakletti. Kazada hayatını kaybeden Fethiye Kasap, Bahar Akkuş ve kimliği henüz tespit edilemeyen bir kişi ise incelemenin ardından morga kaldırıldı.

Kaza yerine yakın bir pamuk tarlasında çalışmak üzere bulunan işçilerin, kaza anında tarladan dönerken kaza geçirdikleri tespit edildi. Kazayla ilgili başlatılan soruşturma devam ediyor.

iha

Editör: Eray Erginbaş