GAZZE SON DAKİKA !

ABD'nin İsrail Büyükelçiliğinden yapılan açıklamada, "Gazze ile Mısır arasındaki Refah Sınır Kapısının saat 10.00'da açılacağı bilgisini aldık" ifadeleri kullanıldı.

Gazze Şeridi ile Mısır arasındaki tek sınır kapısı olan Refah Sınır Kapısı'nın bugün açılacağı bekleniyor. ABD'nin İsrail Büyükelçiliği tarafından yapılan açıklamada, "Gazze ile Mısır arasındaki Refah Sınır Kapısı'nın 21 Ekim Cumartesi günü yerel saatle 10.00'da açılacağı bilgisini aldık. Sınır açılırsa yabancı vatandaşların Gazze'den çıkışı için ne kadar süre açık kalacağını bilmiyoruz. Sınırın açılması durumunda çok sayıda kişinin geçmeye çalışacağını tahmin ediyoruz" denildi.

Ayrıca, Mısır'a geçmeye çalışan ABD vatandaşlarının, her iki tarafta da olası bir kaotik ortama karşı hazırlıklı olmaları gerektiği vurgulandı. ABD vatandaşlarına, ABD hükümetinin Mısır'daki yardımına ilişkin güncel bilgileri ileteceği bir e-posta adresi sağlanacağı belirtildi. Açıklamada, sınırdaki durumun sürekli değişken ve güvensiz olduğu hatırlatılarak, ABD vatandaşlarının sınıra yaklaşmadan önce güvenlik koşullarını dikkatlice gözden geçirmeleri gerektiği ifade edildi.

Kaynak: İHA