Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), Irak'ın kuzeyinde gerçekleştirdiği nokta operasyonla terör örgütünün kritik isimlerinden biri olan "Çiya Amed" kod adlı Remzi Avcı'yı etkisiz hale getirdi. Avcı, Diyarbakır'daki çukur/barikat olaylarındaki sorumluluğuyla biliniyor. MİT'in, 1992 yılından bu yana Türkiye'ye yönelik silahlı faaliyetlerde bulunan ve kaçmayı başaran Avcı'nın faaliyetlerini titizlikle takip ettiği belirtiliyor. Kerkük Eyalet Sorumlusu olarak görev yapan Avcı, saha ajanları tarafından düzenlenen operasyonla etkisiz hale getirildi.

Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgilere göre, Avcı'nın öldürülmesiyle PKK'nın tabandaki korku ve moral bozukluğunu gidermeye yönelik bir strateji izlendiği ifade edildi. Çiya Amed kod adlı Remzi Avcı, 1992 yılında örgütün kırsal kadrolarına katıldı. Avcı'nın özellikle Diyarbakır'daki şehir içi ve kırsal eylemlerde etkin rol aldığı, çukur/barikat stratejisinin uygulanmasında sorumluluk üstlendiği ve Suriye'deki faaliyetlerde koordinasyon sağladığı belirtiliyor.

2018'de Afrin'e gönderilen Avcı, başarısızlıkla sonuçlanan faaliyetlerinin ardından Kuzey Irak'a kaçtı ve burada PKK'nın özel güç biriminde sorumlu düzeyde faaliyet gösterdi. MİT'in operasyonu sonucunda etkisiz hale getirilen Avcı'nın terör örgütüne verdiği zararın büyük olduğu ifade ediliyor.

Kaynak: İHA