Toplantı Başlangıcı ve Konuşma Detayları

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuşma gerçekleştirdi. Başlangıç saati 10:45 olarak duyurulan toplantı, 15 dakikalık bir gecikme ile başladı. Bahçeli, konuşmasını ilk kez ayakta değil, oturarak yaptı ve konuşma metnini prompter yerine kağıttan okudu.

Toplantı Sonrası Güçlük Çektiği İddiası

Toplantının ardından Bahçeli'nin kürsüden inerken güçlük çektiği ifade edildi. Sözcü'de yer alan iddiaya göre, basın mensuplarının MHP liderini beklediği koridor, güvenlik ekibi ve partililer tarafından boşaltıldı. MHP Ankara İl Başkanı Alparslan Doğan ile gazeteciler arasında kısa bir münakaşa yaşandı. Daha sonra Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter, gazetecilerin yanına gelerek anlayış göstermelerini istedi ve Bahçeli’nin hava sıcak olduğu için çay içerek sohbet edeceğini belirtti.

Bahçeli'nin Konuşmasından Öne Çıkan Başlıklar

Anız Yangınları: Yaralar Sarılacak

Bahçeli, anız yangınlarına ilişkin olarak, "Yangın bahanesiyle nefret saçan, Türkiye düşmanıdır. Anız yangının yaraları sarılacak. MHP olarak sürecin takipçisi olacağız," dedi.

Yeni Dünya Savaşı Riski

Bahçeli, yeni bir dünya savaşı riski üzerine, "Son zamanlarda yeni bir dünya savaşı riski sürekli olarak telaffuz edilmektedir. Ekümenik unvanının hukukiliği ve meşruluğu yoktur. Tam tersi iddiada bulunanların alayı Bizans sevdalısıdır," ifadelerini kullandı.

Cumhur İttifakı ve MHP'nin Tavrı

Bahçeli, Cumhur İttifakı'nın kararlılıkla yoluna devam edeceğini vurgulayarak, "Harp tekniklerine başvuran kansızlar geceli gündüzlü operasyon yürütüyor. Tekraren söylüyorum; Cumhur İttifakı, Türk milletinin ruh köküdür ve kararlılıkla yoluna devam edecektir," dedi.

Özgür Özel'e Sert Yanıt

Bahçeli, CHP lideri Özgür Özel'e yanıt vererek, "Başta Halk TV olmak üzere bazı televizyon kanalları, kalemini satmış köşe yazarları MHP'yle yatıp MHP'yle kalkıyor. CHP Genel Başkanının 'o iki kişi' diyerek saldırdığı kişiler ülküdaşlarımız ve partimizin saygın isimleridir. CHP Genel Başkanının bizim iki arkadaşımıza değil, sağında solunda yuvalanan Türkiye ve Türk düşmanlarına baksa zannederim daha tutarlı, isabetli bir davranış içinde olur. Bizim tek bir ülküdaşımız bile bunların alayına yeter," dedi.

Sinan Ateş Cinayeti Davası Mesajı

Bahçeli, Sinan Ateş cinayetiyle ilgili davaya değinerek, "Pınarbaşı'nda meydana gelen bir adli olaydan dolayı MHP'yi karalamaya tenezzül ederler. 1 Temmuz'da başlayacak davada partimizi karalamak için tek ayak üstünde kırk yalan söylerler. Davamızı üç beş çapulcunun keyfine göre yargılatamayız. Davaya sadece avukatlarımız katılacaktır," ifadelerini kullandı.

Bahçeli'nin konuşması, toplantıda ve sonrasında yaşanan olaylarla birlikte dikkat çekti ve geniş yankı uyandırdı.

Kaynak: HABER MERKEZİ