AFAD'ın bildirdiğine göre, Marmara Denizi'nde Yalova açıklarında saat 18:29'da 3.3 büyüklüğünde bir deprem oldu. 7,7 kilometre derinliğindeki deprem, Yalova, Bursa, İstanbul, Kocaeli ve çevre illerde hissedildi. Olası Marmara depremine ilişkin açıklamaları dikkat çeken Naci Görür, bugün "İstanbul'da beklenen deprem 7,2 ila 7,6 arasında değişiyor. O kesin. Bilimsel çalışmalar bunu gösteriyor. Bu deprem olursa 6 Şubat'taki depremden daha büyük zarar verir. Bunu Bakanımız da açıkladı. Sokak başında iki ev yıkılırsa orayı unutun. Ne yardım götürebilirsin ne de kurtarabilirsiniz. Bakan belki bazı şeyleri net söyleyemez lakin biz bilim insanıyız net söyleriz. 600 bin konut yani siz isterseniz her konutta 4 kişi düşünün daire gibi düşünün. 4 kişiden 2,5 milyon insan ölümle burun buruna kalır. Vereceğimiz can kaybı inanılmaz boyutta olur. Bir depremde bu kadar insanın ölmesi Türkiye Cumhuriyetine yakışmıyor. Bu işi ciddiye almak lazım. Nitekim Sayın Bakan da en ciddi konuşan ve doğruları salt söyleyen bakan olarak gördüm" ifadelerini kullandı.

"İSTANBUL'A YARDIM BİLE GELMEYECEK"

Yer bilimci Profesör Doktor Celal Şengör'ün de deprem nedeniyle İstanbul'dan taşınma kararı çok konuşuldu. Şengör, "Depremden sonra İstanbul'un ne hale geleceğini biliyorum. 14-15 bin bina akordiyon gibi olacak ama 60-70 bin bina tamamen olmasa da yıkılacak. Sokaklara girilemeyecek. Kent dışından yardım gelemeyecek. Bugün deprem bölgelerine giden yardım ve kurtarma ekiplerinin yüzde 60’ı İstanbul’dan gidiyor. İstanbul yıkılınca İstanbul’a zaten çok ez ekip gelebilecek, gelenler de kente giremeyecek.

Birkaç gün içinde kentte açlık başlayacak. Yağmalar başlayacak. Bunu salgın hastalıklar takip edecek. Enkazlar uzun süre kaldırılamayacak. Kenti ağır bir koku saracak, nefes alınmaz hale gelecek." dedi.

Editör: Elif Kızılçay