İçişleri Bakanı Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, İngiltere tarafından Interpol Kırmızı Bülteni ile aranan ve İngiltere'nin Kuzey Doğu bölgesinde uyuşturucu madde ticareti yapan "Silahlı Organize Suç Örgütü"nün lideri Shaun Monaghan'ın İstanbul'da düzenlenen "Kafes-16" Operasyonu'yla yakalandığını duyurdu. Ayrıca, uluslararası ve ulusal organize suç odakları, zehir tacirleri ve suç örgütleriyle mücadelelerinin kararlılıkla devam edeceğini vurgulayarak, hiçbirine göz açtırmayacaklarını belirtti.

Bakan Yerlikaya'nın açıklamalarının devamında, İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele, İstihbarat ve Göçmen Kaçakçılığı ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüklerince yürütülen operasyon sonucunda Shaun Monaghan'ın İstanbul Fatih'te tespit edildiği ve Kafes-16 operasyonu ile yakalandığı bilgisini paylaştı. Shaun Monaghan'ın örgüt liderliğinde İngiltere'de yüksek miktarda uyuşturucu madde dağıtımı, yasadışı silah ticareti, silahlı yaralama, silahlı tehdit ve silahlı soygun suçları işlediği belirtildi.

Bakan Yerlikaya, operasyonu gerçekleştiren İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele, İstihbarat ve Göçmen Kaçakçılığı ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüklerindeki polis ekiplerini tebrik ederken, milletin dualarıyla destek verdiğini ifade etti. Ülkeyi uluslararası ve ulusal organize suç örgütlerinden temizleme kararlılıklarının devam edeceğini belirterek, bir bir suç örgütlerini ortaya çıkarıp adalete teslim edeceklerini vurguladı.

Kaynak: İHA