Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde Beştepe'de toplandı. 2 saat 10 dakika süren toplantının gündemi öncelikli olarak TUSAŞ’a yapılan terör saldırısı ve sonrasında PKK'ya yönelik operasyonlar ile Orta Doğu'da giderek artan tansiyon oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kritik toplantı sonrası önemli açıklamalarda bulunuyor.

İŞTE ÖNE ÇIKAN AÇIKLAMALAR

"Aziz milletim saygılı basın mensupları sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum. Ülkemizin dört bir yanında bizleri takip eden vatandaşlarıma selam ve sevgilerimi yolluyorum.

85 milyonun refahı önünde hiçbir engel tanımıyoruz. Alçak ve kalleş saldırıların irademizi örselemesine müsaade etmiyoruz.

Meydanlarda aziz milletimize verdiğimiz sözleri yerine getirmek için tüm gücümüzle çalışıyoruz. 18 Ekim'de İstanbul'da gerçekleştirilen Azerbaycan, Ermenistan,İran ve Rusya Dışişleri Bakanlarını ülkemizde ziyaret ettik.

Karabağ'da 30 yıllık işgalin sona ermesi ile birlikte eşsiz bir fırsat yakalandı. İşgalle anılan bu coğrafyada şimdi barış rüzgarları esiyor.

Temennimiz süreci sabote etmeye çalışanlara fırsat vermeden güzel haberleri biran önce almaktır. Kalıcı barış için çalışamaya devam edeceğiz. Her alanda gözle görülür artış söz konusu.

"ENFLASYONDA DÜŞÜŞ BAŞLADI"


Tüm dünya ile birlikte ülkemizin de baş ağrısı olan enflasyonda düşüş başladı. Bunun devamı gelecek. Vatandaşımızın helal lokmasına göz dikenlere göz açtırmayacağız.

Enflasyon'dan nemalanan bir kesim var. Riske girmeden paralarına para katmaya alışmışlar. Biz göreve geldikten sonra enflasyonu tek haneli rakama getirdik.

Rusya Ukrayna savaşından ülkemizi uzak da tutsak ekonomik yansımasından uzak tutamadık.

"MERKEZ BANKAMIZIN REZERVİ ARTTIKÇA ELEŞTİRİLERİN DOZU DA ARTTI!"


Merkez Bankamızın rezervi arttıkça bunların eleştirilerin dozu da arttı. Türkiye kazandıkça bunlar kaybettiği için tetikçileri vasıtasıyla taaruza geçtiler. Manipülatif,yalan yanlış habaerlerle milletimizin moralini bozmaya çalıştıolar. Bunları yavaş yavaş püskürtüyoruz.

Olumsuz algının kırıldığını görüyoruz. Şunu büyük bir memnuniyetle vurgulamak isterim; milletimiz omuzladığı onca yüke rağmen bizi anlıyor ekonomik politikamıza güveniyor. Allah'ın izniyle bu güveni boşa çıkarmayacağız. Hayal kırıklığı yaşatmayacağız.

Genel hedeflerimize sadık kalarak, iş dünyasından gelen makul teklifleri karşılayacağız. İnsan odaklı yaklaşımla ekonomi politikamızı sürdüreceğiz.

"HAİN SALDIRIYA CEVABIMIZI KAT KAT MİSLİYLE VERDİK"


TUSAŞ'a yapılan hain saldırıda şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Saldırının zamanlamasının ve seçilen hedefin tesadüf olmadığı açıktır. Bölücü örgütün kimlerin maşası kuklası olduğu son saldırıda bir kez daha kendini göstermiştir. Milletimizin de bu saldırıyla neyin amaçlandığını net olarak gördü.

Türkiye Cumhuriyeti olarak bu alçak saldırıyla verilmek istenen mesajları buruşturup çöpe attık, bizim terör baronlarından alacağımız bir mesaj olamaz. Terörü kaynağından kurutma stratejimizden geri bir adım dahi asla atmayacağız. Türkiye 40 yıldır başına musallat edilen bu beladan mutlaka kurtulacaktır.

Terör eylimi paniğin telaşın tükenmişliğin emaresidir. Hain saldırıya cevabımızı kat kat misliyle verdik. Irak ve Suriye'nin kuzeyinde 470'in üzerinde nokta hedef alındı, 213 terörist etkisiz hale getirildi. Milletimiz ve şehit ailelerimiz şundan emin olsun; TSK ve MİT, şehitlerimizin kanını yerde bırakmamıştır.

Deprem bölgesinde 350 bin 430 konut ve iş yerimizin ihalesini gerçekleştirdik, 101 bin 254 tanesini teslim ettik.

Kaynak: Haber merkezi