Buraya kaçmaya teşvik edildiklerini söyleyen bölge sakinleri BBC'ye yaptıkları açıklamada, hava saldırısının bir deprem gibi hissedildiğini belirtti.

Yakındaki sahra hastanesinde çalışan doktorlar saldırıda ölen ve yaralananlarla başa çıkmakta zorlandıklarını söyledi.

İsrail Ordu Radyosu, Han Yunus'taki saldırıda Hamas komutanlarından Muhammed Deif'in hedef alındığını bildirdi. Radyo, Deif'in akıbetinin belirsiz olduğunu söyledi.

İ S R A İ L12

Reuters Haber Ajansına konuşan üst düzey Hamas yetkilisi Ebu Zuhri ise Deif'e ne olduğu konusunda bilgi vermezken, "İsrail'in iddiaları saçmalık ve bu korkunç katliamı meşru göstermeye çalışıyorlar. Tüm şehitler sivil ve yaşananlar Amerika'nın desteği ve dünyanın sessizliğiyle desteklenen soykırım savaşının yoğunlaşması" dedi.

“ACIMASIZ BİR KATLİAM”

Gazze Sağlık Bakanlığı saldırıyı "acımasız bir katliam" diye nitelerken, kurbanların yakındaki Han Yunus kentinde yer alan Nasır Hastanesine götürüldüğünü açıkladı.

Hamas'a bağlı medya bürosundan yapılan açıklamadaysa "İsrail işgal ordusu, Han Yunus'ta yerlerinden edilenlerin kaldığı çadır kampları bombalayarak büyük bir katliam gerçekleştirdi. Korkunç katliamda, 100'den fazla kişi öldü ya da yaralandı. Bunlara sivil acil durum çalışanları da dahil" denildi.

Kaynak: Haber Merkezi-bbc