Ümraniye Adem Yavuz Mahallesi'nde saat 18.30 sıralarında yaşanan olayda, Kadıköy - Ümraniye hattında sefer yapan 14B numaralı ve 34 HO 2742 plakalı İETT otobüsünde şoför olarak görev yapan Emircan Gülce ile Doğan Can isimli bir yolcu arasında bilinmeyen bir nedenle tartışma çıktı. Tartışma sonrasında sinirlenen Doğan Can, aynı yöne giden bir başka otobüse binerek Emircan Gülce'yi son durağa kadar takip etti. Son durakta otobüsten inen saldırgan, daha önce tartıştığı Gülce'ye 6 el ateş etti ve olay yerinden kaçtı.


Silahlı saldırı sonucunda otobüs şoförü Emircan Gülce, kasığından, kalçasından ve dizlerinden yaralandı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Yaralı şoför, Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Olayla ilgili detaylı inceleme başlatıldı.


Olayı gören Mustafa Gül isimli bir vatandaş, "Bu arkadaşlar Kadıköy'de tartışmışlar önce, şahıs öndeki araçla buraya gelmiş. Evine gidip silah almış ve şoförün üzerine ateş ederek şoför arkadaşı yaralamış.



 

Üç mermi alarak yaralanmış. Üç mermiden, bir tanesi dizinden, bir tanesi kalçadan ve bir tanesi de kasığına gelmiş. Buradaki vatandaşlar tarafından müdahale edilmiş" dedi.

Kaynak: HABER MERKEZİ-İHA