Narin Güran cinayetiyle ilgili soruşturma kapsamında, başta tutuklu amca Salim Güran olmak üzere aile üyelerinin silinen WhatsApp kayıtlarının istendiği Meta şirketi Meta İletişim Direktörü Joshua Breckman, "İddialar gerçeği yansıtmıyor. WhatsApp bireylerin kişisel konuşmalarının bir kopyasını yedeklemiyor. Bu nedenle sahip olmadığımız bir şeyi sağlamayı reddetmemiz de olası değil" denilmişti. 

meta-5

MESAJLARA ULAŞILDI MI?

Diyarbakır’ın Tavşantepe Köyü'nde kaybolmasından 19 gün sonra cansız bedenine ulaşılan Narin Güran'ın soruşturmasında yeni bir gelilme yaşandı. Dün gece 8 kişinin daha tutuklanmasının ardından tutuklu amca Salim Güran'ın yeniden ifadeye çağrıldığı öğrenildi. 

AVUKAT KABUL ETMEDİ

Halk TV'nin aktardığına göre Salim Güran'ın telefonda sildiği birçok görüşme ve ses kaydı ile fotoğraf geri getirildi. Salim Güran bu kayıtların geri getirilmesi sonrası yeniden ifadeye çağrıldı. Salim Güran'ın işçisinin oğlu olduğu belirtilen ve "Kız yaşıyor mu, öldü mü?" sorusunu sorduğu bir ses kaydı ortaya çıkan 15 yaşındaki Ramazan Atasoy da yeniden ifadeye çağrıldı. Ramazan Atasoy dün mahkeme kararı ile serbest bırakılmıştı.

Öte yandan, Salim Güran Baro'nun atadığı avukatı kabul etmedi. Ailenin özel bir avukat tuttuğu belirtildi.

Muhabir: ÖZNUR DEMİRBEY