BTK'nın aldığı karar doğrultusunda Türkiye'de sosyal medya platformu Instagram'a 2 Ağustos Cuma günü sabah saatlerinde erişim engeli getirilmişti.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ankara’da Turistik Tatvan Treni Uğurlama Töreni'nde konuştu. Uraloğlu, BTK tarafından erişime engellenen sosyal medya platformu Instagram ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Uraloğlu, "Bu ülkenin kanunları kuralları yok mu? Elbette var, siz de bunlara uymak zorundasınız. Zannediyorum çok uzamadan bizim hassasiyetlerimizi dikkate alacaklar. Instagram konusunda ciddi bir aşama kaydettik, talepleri karşıladıklarında erişimi sağlayacağız" dedi.

Instagram-6

DÜN DE GÖRÜŞÜLMÜŞTÜ

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, erişim yasağı getirilen sosyal medya uygulaması Instagram'ın yetkilileriyle dün yapılan görüşmeye ilişkin, "Tam istediğimiz sonucu almış değiliz, takip ediyoruz, aktif olarak görüşüyoruz. Bugün bir ilerleme olacağını düşünmüyoruz." demişti.

Instagram Aa 1671538

Bakan Uraloğlu, "En son bütün uyarılarımıza rağmen katalog suçları dediğimiz bir çerçeve var, o çerçeve kapsamında kendilerini uyardık; gerekli karşılığı bulmadığımız için erişim engeli getirdik. Bu bahsedilen aksaklıkları kanunumuza uymayan tarafları giderip hassasiyetlerimizi yerine getirdikleri zaman erişim yasağını kaldırmış olacağız" ifadelerine yer vermişti. 

Muhabir: LİLA OKYANUS