FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in ABD makamları tarafından Türkiye'ye teslim edildiğine dair iddialar tartışılmaya devam ediyor. İddialar sonrası gazeteci Candaş Tolga Işık sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Az önce Ankara'daki en üst düzey resmi hem güvenlik hem de istihbarat kaynaklarına sordum. Bu haberin doğru olmadığını söylediler." demişti. 

36638 A1 E A48 E 46 F D 9291 B F E30 C E46 A9 A

İDDİLARA YANIT VERDİ

CHP Milletvekili Oğuz Kaan Salıcı, Fetullah Gülen'in Türkiye'ye getirildiği iddialarını TBMM Dışişleri Komisyonu'nda gündeme taşıdı. Komisyon Başkanı Fuat Oktay, iddialara yanıt verdi ve "Bende bilgi yok, yani bilgisi olan arkadaşımız varsa paylaşabilir. Dışişleri Bakanlığımızda böyle bir bilgi var mı?" diye sordu. Dışişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Kemal Bozay da Oktay'a katılarak, "Bizde de bilgi bulunmuyor efendim" şeklinde konuştu.

Aa 20240604 34777340 34777338 Tbmm Disisleri Komisyonu Toplandi 001

'BUNUN BEDELİ ÖDENECEK'

Bunun üzerine Fuat Oktay, kendilerinde bu yönde bir bilgi olmadığını yineleyerek, şu ifadeleri kullandı: "Türkiye'nin altını oymaya çalışan herkesin ödeyeceği bir bedel olacaktır. Türkiye'ye çok ciddi bir bedel ödetmişlerdir. 86 milyonun her ferdi ödemiştir bunu. Bununla ilgili beyinleri yıkananlar da buna dahildir. Ne yazık ki koca bir nesil yok edilmiştir. Dolayısıyla bunun bedeli ödenecektir er veya geç."

Muhabir: SERKAN BAYAR